Στ. Καλαφάτης: “Να είμαστε παντού Προμηθείς”

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα «Τα Νέα»                                          

«Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε  προσπάθεια για να βγει η Πατρίδα μας μπροστά. Να προετοιμαστούμε για τα δύσκολα -τις αλλαγές που φέρνει η κλιματική κρίση- αλλά και τις ευκαιρίες που μπορεί να παρέχει η ψηφιακή επανάσταση.  Δεν μπορούμε να τρέχουμε ούτε πίσω από ένα παραγωγικό μοντέλο που αλλάζει ούτε πίσω από μια νέα εποχή που δεν θα προλαβαίνουμε. Δεν μπορούμε παρά να αφήσουμε στο χθες τον ρόλο του Επιμηθέα και γίνουμε παντού Προμηθείς. Αυτό ζητούν οι πολίτες, αυτό χρειάζεται η Πατρίδα μας», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Όπως επισημαίνει: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουμε αποφασιστικά τόσο στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, όσο και στην προώθηση μεγάλων έργων υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου: 

Πριν από ένα χρόνο, οι πολίτες ανέθεσαν σε εμάς -για δεύτερη τετραετία- την ευθύνη της διακυβέρνησης. Υιοθέτησαν το πρόγραμμά μας και απαίτησαν να εξαντλούμε κάθε προσπάθεια για την οικονομική ανάταση της Πατρίδας μας, τη γεωπολιτική και αμυντική ενίσχυσή της και ταυτόχρονα για την επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους. Πάντοτε, όμως, με σεβασμό στα δημοσιονομικά δεδομένα.

Δεσμευτήκαμε -και αυτός είναι τώρα ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης- να προτάξουμε τη βελτίωση των δεικτών ευημερίας, κάθε πολίτη, όπου κι αν ζει. Την αύξηση των συντάξεων, των μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αλλά -και είναι άμεσης προτεραιότητας- την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, την ανάπτυξη δράσεων απέναντι στο στεγαστικό, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Κέντρο και την Περιφέρεια, τη σύγκρουση με τα φαινόμενα νεανικής βίας, τη βελτίωση στις μεταφορές, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Προφανώς τα προβλήματα αυτά ποτέ δεν τελειώνουν. Ό,τι κι αν κάνουμε θα υπάρχουν πάντα μπροστά μας. Όλοι, ωστόσο,  μπορούμε να διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα -και το επιβεβαιώνουν όλες οι διεθνείς εκθέσεις- άλλαξε σελίδα. Ανέβηκε οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολλών. Προφανώς -και δεν το αρνούμαστε-  χρειάζονται ακόμη περισσότερα, ακόμη πιο γρήγορα. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να υποτιμά το κοινωνικό πρόσωπο της Κυβέρνησης. Το γεγονός ότι μειώθηκε σχεδόν στο μισό η ανεργία. Ότι αυξήθηκαν οι αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων. Ότι μπήκαν σε εφαρμογή μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας. Ότι αυξάνεται το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και εκσυγχρονίζονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Ότι εφαρμόζεται νέο πλαίσιο απέναντι στην οπαδική βία και τη νεανική παραβατικότητα, ενώ ενισχύεται η αστυνομική παρουσία στις γειτονιές μας. Ότι επισπεύδεται η απονομή της δικαιοσύνης.  Ότι αναπτύσσονται προγράμματα αναβάθμισης των σχολείων. Ότι εφαρμόζονται προγράμματα για την ενίσχυση των ΑμεΑ και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουμε αποφασιστικά τόσο στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, όσο και στην προώθηση μεγάλων έργων υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα. Γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις αλλαγές που συγκλονίζουν τον κόσμο που έρχεται -την κλιματική κρίση και την  ψηφιακή πρόκληση- οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε  προσπάθεια για να βγει η Πατρίδα μας μπροστά. Να προετοιμαστούμε για τα δύσκολα -τις αλλαγές που φέρνει η κλιματική κρίση- αλλά και τις ευκαιρίες που μπορεί να παρέχει η ψηφιακή επανάσταση.  Δεν μπορούμε να τρέχουμε ούτε πίσω από ένα παραγωγικό μοντέλο που αλλάζει ούτε πίσω από μια νέα εποχή που δεν θα προλαβαίνουμε. Δεν μπορούμε παρά να αφήσουμε στο χθες τον ρόλο του Επιμηθέα και γίνουμε παντού Προμηθείς. Αυτό ζητούν οι πολίτες, αυτό χρειάζεται η Πατρίδα μας. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

https://www.tanea.gr/print/2024/10/12/opinions/na-eimaste-pantou-promitheis/