Στ. Καλαφάτης: «Ολοκληρώνεται το Μετρό, μπήκαν και οι βάσεις για την επέκτασή του»

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης  στο FM100 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Μέσα στο 2025 ολοκληρώνεται και η γραμμή προς την Καλαμαριά. Και έχουν μπει οι βάσεις και για την επέκτασή του και σε άλλες περιοχές. Όχι μόνο δεν κωλυσιέργησε η Κυβέρνηση αλλά το «έτρεξε» με χίλια», τόνισε αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσίαση της μελέτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και την εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Απαντώντας σε όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλος, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Καμία διαδικασία και κανένα έργο δεν έχει παγώσει. Το Μετρό Θεσσαλονίκης πέρασε δοκιμασίες από προσφυγές που το ταλαιπώρησαν εδώ και πολλά χρόνια -κυρίως όσον αφορά τον σταθμό της Βενιζέλου. Ξεπεράστηκαν πάρα πολλές δυσκολίες για να μπορέσει να λειτουργήσει το έργο στη βασική του γραμμή τον ερχόμενο Νοέμβριο. Και βεβαίως, να σχεδιασθούν οι επεκτάσεις του μέσα από μια τεκμηριωμένη μελέτη η οποία διήρκεσε δύο χρόνια και παρουσιάστηκε χθες στον κόσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μελέτη μάλιστα τεκμηριώνει ακριβώς τη θέση και δίνει τα απαραίτητα στοιχεία για να συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για την επέκταση βορειοδυτικά», επισήμανε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για αξιοποίηση του Κυβερνείου, γνωστό ως «Παλατάκι», ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «ήταν μια επίσης σημαντική δέσμευση για ένα θέμα υπερτοπικής σημασίας. Το Παλατάκι θ΄αξιοποιηθεί με τη συνεργασία της Βουλής, του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ. Ωρίμασε η ιδέα, το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και θεωρώ ότι είναι μια λύση που μας ικανοποιεί όλους και μας καλύπτει και προχωράμε πλέον στην εξειδικευμένη μελέτη αξιοποίησής του».

Για την εξέλιξη της μάχης των Ευρωεκλογών, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε: «Η καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Δίνουμε περισσότερο βάρος στην ενημέρωση των πολιτών για την κρισιμότητα αυτής της ευρωπαϊκής μάχης και πόσο σημαντικό είναι για την εθνική οικονομία και τα ζητήματα της χώρας να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Να δώσουμε δηλαδή δύναμη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας, διότι πραγματικά τα επόμενα χρόνια θέλουμε ανθρώπους που να μάχονται για το καλό της Ελλάδας. Να ξέρουν και να μπορούν να διεκδικήσουν και φέρουν πόρους για την χώρα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Φέρνω ως παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που διεκδίκησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αν δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν θα είχε λάβει η χώρα μας 36 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία ουσιαστικά ενισχύουν την Ελλάδα σε τομείς όπως η ανακαίνιση νοσοκομείων -πολλά από αυτά στη Βόρεια Ελλάδα- είτε οι συγκοινωνίες όπως τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ».

Αναφερόμενος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Όλη η πόλη το χάρηκε κυρίως γιατί ήταν ένα πολύ τίμιο αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που κατέβαλε ο ΠΑΟΚ από την αρχή με ένα επικό ντεμαράζ στους τελευταίους αγώνες, έδειξε χαρακτήρα και κατέκτησε με την αξία του ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων που το χάρηκε πάρα πολύ και ο κόσμος του ΠΑΟΚ».