Καλαφάτης: Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη – Ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί

Ομιλία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

“Ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί πάση θυσία, είτε με ευρωπαϊκά, είτε με εθνικά κονδύλια. Όσοι, από το Κολωνάκι, ή από τις Βρυξέλλες, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα για τον φράκτη, τους καλώ να πάνε στην εσχατιά της Ελλάδος: Στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, στις δύσκολες περιοχές στην Ορεστιάδα, για να καταλάβουν τι σημαίνει πρόβλημα. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απόφαση, όμως, είναι ειλημμένη, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό”, τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε ομιλία του, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

 

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: “Να μην τολμήσει κανείς ούτε να σκεφτεί ότι μπορεί να θίξει τα ιερά και τα όσιά μας, να παραβιάσει τα εθνικά μας δίκαια και δικαιώματα. Η Κυβέρνηση, με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενίσχυσε τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας. Έκτισε διπλωματικές σχέσεις με όλες τις χώρες. Αποκτήσαμε μια δυνατή φωνή, ως χώρα, σε όλα τα διεθνή φόρα. Λέμε, προς κάθε κατεύθυνση, πως στα δίκαια και τα δικαιώματά μας, έχουμε θέσει κόκκινη γραμμή και δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω!”

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε τα έργα που, είτε εκτελούνται, είτε σχεδιάζονται, στον Εύοσμο, το Κορδελιό, αλλά και άλλες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, με στόχο να προχωρήσει η ισόρροπη Ανάπτυξη της περιοχής και η πόλη να ανατοποθετηθεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει και της αναλογεί.

 

Ειδικά για τον Εύοσμο, τόνισε: “Για πρώτη φορά στα χρονικά, δυο μέλη της Κυβέρνησης, επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Με παρότρυνσή μου, ήρθαμε, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και διαπιστώσαμε την ανάγκη που υπάρχει για την ανακαίνιση του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου. Μάλιστα, με παρότρυνσή μου, το Αστυνομικό Τμήμα θα παραμείνει εντός της οικιστικής περιοχής, γιατί αυτό έχει και ουσιαστική και συμβολική σημασία για τους κατοίκους του Ευόσμου”.

 

Παρουσίασε, ακόμη, το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Κοινωνικών Κατοικιών στο Στρατόπεδο Ζιάκα, με ΣΔΙΤ, ώστε και νεαρά ζευγάρια να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν στέγη με ιδιαίτερα χαμηλό ενοίκιο και η περιοχή να αναμορφωθεί χάρη στα έργα υποδομής και πρασίνου που θα προηγηθούν. “Ένα οικόπεδο που ήταν παρατημένο θα αποκτήσει ζωή και θα δώσει ζωή και ελπίδες σε νέους ανθρώπους”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Και κατέληξε: “Την 21η Μαΐου δεν δίνουμε μια απλή εκλογική μάχη. Ούτε η Νέα Δημοκρατία, όταν μιλά για αυτοδυναμία, το κάνει από έπαρση, ή αλαζονεία. Έχει αποδειχθεί ότι, με αυτές τις οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες, απαιτείται η χώρα να έχει μια στιβαρή, αποφασιστική κυβέρνηση και όχι έναν, δύο, τρεις και τέσσερις συμμετόχους ηττημένων κομμάτων, να προσπαθούν να συνεννοηθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων. Θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση, για μια ισχυρή Ελλάδα. Γι΄αυτό, σε αυτήν τη μάχη, θέλω να είμαστε όλοι μαζί, στην πρώτη γραμμή!”

Previous
Next