Στ. Καλαφάτης: “Με το οικονομικό νομοσχέδιο υλοποιούμε κατά 50% τις προεκλογικές δεσμεύσεις αυτής της Κυβέρνησης”

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη
στην ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου

 

«Χθες γίναμε μάρτυρες ενός μοναδικού για τα κοινοβουλευτικά χρονικά τραγέλαφου, όσον αφορά κυρίως τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είδαμε μέσα σε διάστημα ολίγων ωρών ν΄αλλάζει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Άλλη θέση είχε ο εισηγητής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και άλλη θέση τελικά εκφράσθηκε από τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, που είχε δηλώσει ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, έγινε και πάλι ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας στην ίδια θέση με αυτόν καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο επί της αρχής», τόνισε αναφερόμενος στο οικονομικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου.

Και υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια συγκεχυμένη θέση αναφορικά με ένα νομοσχέδιο το οποίο υλοποιεί κατά περίπου 50% τις προεκλογικές δεσμεύσεις αυτής της Κυβέρνησης. Ένα νομοσχέδιο που δίνει ουσιαστικά ανάσες και μόνιμα μέτρα -εκτός από κάποια με έκτακτο χαρακτήρα- στους συμπολίτες μας, ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τετραετίας. Με σημαντικές αυξήσεις μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι για 14 χρόνια είχαν δει παγωμένους τους μισθούς τους. Με σειρά άλλων μέτρων που δίνουν ανάσες την κοινωνία. Τρεις ήταν οι σαφείς κατευθύνσεις αυτού του νομοσχεδίου: Καταπολεμούμε την ακρίβεια στο μέτρο του δυνατού, δίνουμε ανάσες στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στην οικογένεια και στη νέα γενιά και -κυρίως- ενισχύουμε το εισόδημα των εργαζομένων, όπως ήταν και η προεκλογική μας δέσμευση. Πρόκειται για μόνιμα μέτρα ενώ τα ζητήματα της ακρίβειας έχουν παροδικό χαρακτήρα».

Για την τραγική απώλεια των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 στη Κάρυστο, ο Σταύρος Καλαφάτης εξέφρασε την ανείπωτη θλίψη και την οδύνη του «για τον χαμό των δύο παλικαριών, των δυο πραγματικών ηρώων, των δικών μας παιδιών, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Είναι κάτι το οποίο μας συγκλόνισε όλους και εκφράζω και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους», τόνισε.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι: «κανείς δεν μπορεί να πει ότι το κράτος ήταν απών, σε πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες -όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο- αφού το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης πλέον έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και μάλιστα έχει έρθει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολύ πιο γρήγορα απ΄ότι αναμένετο».

«Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, ο χειρισμός από την πλευρά της Κυβέρνησης σε μεγάλες πυρκαγιές, όπως στη Ρόδο, που αφορούσε την εκκένωση περίπου 20.00 ανθρώπων αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, θεωρώ ότι ήταν όσο γινόταν πιο αποτελεσματικός. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι τις τελευταίες 10 ημέρες είχαμε την εκδήλωση περίπου 590 πυρκαγιών, εκ των οποίων οι 570 κατασβέστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Που σημαίνει ότι σε 570 εστίες προσέτρεξε το κράτος με τον μηχανισμό του και κατάφερε να τις κατασβέσει. Βεβαίως, υπήρχαν περιπτώσεις, όπως στο Λουτράκι, στην Κάρυστο και στη Ρόδο, όπου οι πυρκαγιές έλαβαν μεγάλη έκταση και πρώτο μέλημά μας ήταν η προστασία της ζωής των κατοίκων και των τουριστών. Και αυτό πράξαμε. Υπάρχει συνεχής εγρήγορση», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.