Στ. Καλαφάτης: «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένα συγκεκριμένο Master Plan για την ανάπτυξη και την προοπτική της Θεσσαλονίκης»

Συνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών Μ.Θ. κ. Σταύρου Καλαφάτη στο site pagenews.gr και την εκπομπή «Opinion Leader» με τη δημοσιογράφο Σοφία Χύτου.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένα συγκεκριμένο Master Plan για την ανάπτυξη και την προοπτική της πόλης της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο site pagenews.gr και την εκπομπή «Opinion Leader» με τη δημοσιογράφο Σοφία Χύτου. Και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο πλάνο με σκοπό η πόλη της Θεσσαλονίκης το 2030 να διαδραματίζει έναν καταλυτικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας αλλά ευρύτερα τα νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο κ. Καλαφάτης αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην εξέλιξη των 30+ έργων που περιλαμβάνει η «Ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη του 2030» τα οποία συμβάλουν στην ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της πόλης και την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ της δυτικής και της κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό τη διασύνδεση του δάσους Σέιχ Σου με τον αστικό ιστό, με την πόλη της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει επισκέψιμο για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της.