Στ. Καλαφάτης: “Με πίστη στις δυνατότητες Έθνους”

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα «Political»

 

 

Τους στόχους του επετειακού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, τη διαχρονική προσφορά, τις αρχές και τις θέσεις της, το σχέδιο και το όραμά της,  καθώς και το διακύβευμα των ευρωεκλογών, αναπτύσσει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Political». Αναφέρεται  ακόμα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και εκφράζει την πεποίθηση πως «με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητες Έθνους μπορούμε να τα καταφέρουμε». Γράφει συγκεκριμένα:

Οι Μακεδόνισσες και οι Μακεδόνες έχουμε την τιμή να ανοίγουμε τη Δευτέρα, με ομιλία του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την αυλαία του επετειακού συνεδρίου του κόμματός μας. Γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τότε που ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Τιμούμε τον ιδρυτή και όλους τους ηγέτες, τα στελέχη, τους αγωνιστές της Παράταξής μας. Αναδεικνύουμε, ταυτόχρονα, τη διαχρονική προσφορά του κόμματός μας, τις αρχές και τις θέσεις μας, το σχέδιο και το όραμά μας για την Ελλάδα, που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε.

Είμαστε η Παράταξη που προτάσσει: Την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή. Την ελευθερία και τη Δημοκρατία. Την ενότητα και την περηφάνια των Ελλήνων. Τα δίκαια και τα δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας. Είμαστε η Παράταξη που δίνει στη χώρα σταθερότητα, ασφάλεια, σιγουριά, ελπίδα για το αύριο. Η Παράταξη που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η Παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών.

Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ «συνδικάτο». Εμείς κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη όταν άλλοι -παίζοντας ανεύθυνα τη μοίρα της στα ζάρια- την έσυραν στην άκρη του γκρεμού. Εμείς -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- φέραμε την Ελλάδα από το περιθώριο στον πυρήνα της Ε.Ε., πρωτεργάτη και όχι ουραγό στη λήψη των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Αυτή είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια αυτή δεν μπορεί παρά να μετριέται σοβαρά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Χρειαζόμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα δυναμώνουν -όχι να υπονομεύουν- την εθνική παρέμβαση. Χρειαζόμαστε ταυτόχρονα ένα αποτέλεσμα που να επιβεβαιώνει την πολιτική υπεροχή της Παράταξης και να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά, στην πορεία της χώρας μας. Χρειαζόμαστε, γι’ αυτό, τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αγώνα χωρίς αλαζονεία, χωρίς έπαρση, αλλά και χωρίς εφησυχασμό.

Τα δεδομένα δεν επιτρέπουν αμφιβολίες. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Γίνεται, όμως, και πιο συνεκτική κοινωνικά. Με στήριξη στους πιο αδύναμους. Συρρίκνωση της ανεργίας. Μείωση των φόρων και των εισφορών. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Ανάπτυξη με δυναμικούς ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση, ακούμε τους προβληματισμούς, τις αγωνίες, τα παράπονα κάθε κοινωνικής ομάδας. Εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να στηρίξουμε τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Επιμένουμε ταυτόχρονα στις μεταρρυθμίσεις που απαλλάσσουν τη χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος, προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και φέρνουν το κράτος πιο κοντά στον πολίτη.

Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα -με τιμονιέρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη- οδηγούμε την Πατρίδα μας σταθερά μπροστά. Εργαζόμαστε για την ειρήνη, ενισχύοντας  τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις διεθνείς συμμαχίες μας. Κρατάμε απαράβατες τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας ζητήματα. Εφαρμόζουμε αταλάντευτα το συμβόλαιο που υπογράψαμε με την κοινωνία. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και  την αύξηση  των εισοδημάτων. Για την τόνωση της απασχόλησης και τη στήριξη της οικογένειας. Για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας. Για ταχύτερη δικαιοσύνη και περισσότερη ασφάλεια. Για τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε πολίτη όπου κι αν ζει.  Με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητες Έθνους μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.