Στ. Καλαφάτης: Νοσηρό φαινόμενο η φοροδιαφυγή. Στόχος μας η φορολογική δικαιοσύνη

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

«Η Κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ευρύ πλαίσιο παρεμβάσεων με στόχο την αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου της φοροδιαφυγής και τη φορολογική δικαιοσύνη», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, των σχεδιαζόμενων κυβερνητικών παρεμβάσεων, περιλαμβάνεται ένα πλέγμα μέτρων για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές στις αρχές του 2024, ο περιορισμός της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές, νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις Airbnb και ο έλεγχος του λαθρεμπορίου καυσίμων».  

 

«Δεν μπορεί», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, «το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.920 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο από το εισόδημα του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό ενώ το 4% των ελεύθερων επαγγελματιών να πληρώνουν το 50% των φόρων όλων των ελεύθερων επαγγελματιών».  

 

Αναφερόμενος στα επιπλέον έσοδα που αναμένονται να προκύψουν από τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε ότι στο σύνολό τους θα φτάσουν περίπου τα 3 δισ. ευρώ ετησίως, χρήματα που θα γυρίσουν στον πολίτη και την ενίσχυση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία. Τα έσοδα από τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών θα αγγίζουν τα 874 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά με τη  μείωση του τέλους επιτηδεύματος, περιορίζονται στα 606 εκατ. ευρώ.

https://www.facebook.com/watch/?v=900607598424652