Στ. Καλαφάτης: «Πολιτικός που παριστάνει τον καμπόσο στην κοινωνία δεν γίνεται ανεκτός ούτε από την κοινωνία ούτε από τη Νέα Δημοκρατία»

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης στον ALPHA και τη Ναταλία Γερμανού

«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για μια τέτοια ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά. Είναι η άποψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων μας στη Νέα Δημοκρατία, ότι πολιτικός που παριστάνει τον καμπόσο απέναντι στην κοινωνία απλώς δεν γίνεται ανεκτός ούτε από την κοινωνία, ούτε από τη Νέα Δημοκρατία»,  τόνισε αναφερόμενος στη διαγραφή του πρώην υπουργού Λ. Αυγενάκη από την Κ.Ο., ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης στον ALPHA και την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού.

Και πρόσθεσε: «Οι εξηγήσεις που μου δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς και γι΄αυτό αμέσως συνεκλήθησαν τα αρμόδια όργανα, η Επιτροπή Δεοντολογίας, προς την οποία τέθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το αίτημα της διαγραφής. Και μέσα σε λίγες ώρες η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί». Όπως επεσήμανε ο κ. Καλαφάτης: «Ήταν μια δυσάρεστη αποστολή. Η διαδικασία κινήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού και υπήρξε ακαριαία αντίδραση. Κάλεσα τον Βουλευτή για εξηγήσεις, για να δώσει δηλαδή τη δική του εκδοχή προτού προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες οι οποίες επίσης έγιναν ακαριαία. Όπως είναι γνωστό μέσα σε λίγες ώρες, ουσιαστικά, είχε λήξει από την πλευρά μας το θέμα».

«Ο κ. Αυγενάκης», πρόσθεσε ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, «με την πειθαρχική κύρωση που υφίσταται -με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- ουσιαστικά δεν λαμβάνει μέρος σε  κανένα κομματικό όργανο στο οποίο συμμετείχε με την ιδιότητα του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη στιγμή που του έχει επιβληθεί η αυστηρότερη των πειθαρχικών κυρώσεων. Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν μέχρι πρότινος 158, τώρα είναι 157. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας είναι γύρω στις 400 χιλιάδες. Στο καταστατικό μας υπάρχει μια διαβάθμιση για τέτοιους είδους περιπτώσεις, από απλή επίπληξη μέχρι προσωρινή διακοπή των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων μέχρι να φτάσει κανείς στην απώτατη ποινή η οποία είναι η διαγραφή. Άρα, έχουμε φτάσει στο μέγιστο δυνατό της ποινής». 

Απαντώντας σε ερώτηση τί θα κάνει η Νέα Δημοκρατία εάν ασκηθεί δίωξη στον κ. Αυγενάκη, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Με τα συγκεκριμένα δεδομένα που είχαμε ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. Θεωρώ, ότι δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουμε μια τόσο ακαριαία και καταλυτική αντίδραση από την πλευρά του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη γνωστοποίηση του γεγονότος. Αυτή τη στιγμή ο κ. Αυγενάκης δεν συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, τη στιγμή που η κοινωνία μας χειμάζεται και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κάνουν καθημερινό αγώνα με πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες».

Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δημοκρατίας «Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλους εμάς που υπηρετούμε το δημόσιο βίο από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και οφείλουμε να έχουμε μια πολύ σεμνή συμπεριφορά. Όσοι έχουμε δημόσιο αξίωμα πρέπει να είμαστε δέκα φορές πιο σεμνοί και πιο ταπεινοί στην άσκηση των καθηκόντων μας».