Στ. Καλαφάτης: «Στόχος μας η αντιπολίτευση των προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών»

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη

«Αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει έμπρακτα ότι δεν κινείται με όρους επικοινωνίας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επιδείξει θάρρος και τόλμη όταν διαπίστωσε αρρυθμίες και έκανε διορθωτικές κινήσεις. Ο στόχος παραμένει  πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε όσο πιο πολύ, γίνεται την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Και το ζήτημα αυτό δεν μετρήθηκε καλά, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν μπορούν ν΄αντιληφθούν πολλοί ότι εμείς απέναντί μας έχουμε τα προβλήματα των πολιτών. Στόχος μας είναι η αντιπολίτευση των προβλημάτων που πηγάζουν απ΄την καθημερινότητα των πολιτών. Γι΄αυτό και ποτέ η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν θα είναι ευχαριστημένη. Πάντα θα θέλει κάτι παραπάνω», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που εμείς σκοπεύουμε και ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στα ζητήματα, όπως η ασφάλεια, η καταπολέμηση της ακρίβειας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών της υγείας. Αυτή η Κυβέρνηση από τη μια λαμβάνει άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε πληγές από τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο λαός μας και μέσα στον κορονοϊό αλλά και από τη δεκαετή οικονομική κρίση. Και παράλληλα αναπτύσσει προσπάθεια απέναντι σε παθογένειες δεκαετιών. Όσο και αν υπάρχει τοξική αντιπολίτευση –βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμα- που δείχνει την ένδεια των άλλων κομμάτων με πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν στη Νέα Δημοκρατία, τόσο εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην παραγωγή έργου και αποτελεσμάτων για τον πολίτη».

 

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι σημαντικό οι Έλληνες πολίτες να αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες. Να αξιολογήσουν τα κόμματα σε σχέση με τον συνολικό τους λόγο και κυρίως με το συνολικό τους έργο. Μας ενδιαφέρει να συνεχιστεί η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία, με τη δυναμική που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσδώσει στη χώρα, καλεί τους Έλληνες πολίτες να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα, ότι επιλέγουν πολιτική σταθερότητα και ότι εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία η οποία ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο». 

 

Μιλώντας για τα θέματα  ασφάλειας ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε ότι «έχουν γίνει  σημαντικά βήματα για την ενδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας, με πεζές περιπολίες, με συνεχή εκπαίδευση των αστυνομικών». Και πρόσθεσε: «Ποσοστό άνω του 85% των υποθέσεων που απασχόλησαν την ελληνική αστυνομία έχουν εξιχνιασθεί. Μάλιστα το 2023 και το 2024, περισσότερο από το 90%».  

 

https://www.facebook.com/Kalafatis.Stavros/videos/460836156271520