Στ. Καλαφάτης «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την εμβάθυνση και εδραίωση των άριστων σχέσεων Ελλάδας – Αρμενίας»

«Θέλω να διαβεβαιώσω Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι από την πλευρά μας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την εμβάθυνση και εδραίωση των άριστων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αρμενίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας κ. Nikol Pashinyan στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με διακομματική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αρμενίας.

Ο κ. Καλαφάτης στην τοποθέτησή του επισήμανε: «Η Ελλάδα υποστηρίζει την εμβάθυνση των ευρω-αρμενικών σχέσεων με τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ενθάρρυνση εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, τη συνέχιση του διαλόγου προς την κατεύθυνση της κατάργησης του καθεστώτος θεωρήσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αρμενίας.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που καταδίκασαν τη χρήση βίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από αζέρικης πλευράς και καταδικάζουμε κάθε βίαιο επεισόδιο στην περιοχή, υποστηρίζοντας σταθερά την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για την επίλυση κάθε διαφοράς. Στεκόμαστε δίπλα στην Αρμενία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη διαχρονική στήριξη της Αρμενίας στο Κυπριακό και την καταδίκη όλων των προκλήσεων της γείτονος σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων

https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=2404c111-93ca-4d6d-ab09-b1230133f339