Στ. Καλαφάτης: «Τεράστια σημασία των ευρωεκλογών για την καθημερινότητα και τα εθνικά μας θέματα»

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στο Πρακτορείο Fm 104,9 και τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη

 

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μια σειρά από στρατηγικές κινήσεις που ενδυναμώνουν ουσιαστικά τη χώρα μας, την εικόνα και τη φωνή της στα διεθνή φόρα. Η εκλογή της Ελλάδας ως Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025 – 2026, είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ισχυρής Ελλάδας, μια  ξεχωριστή εθνική  επιτυχία», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο Πρακτορείο Fm 104,9 και την εκπομπή «Επί της Ουσίας» με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

 

Και πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας, αποδεικνύει ότι ξέρει να θεμελιώνει και να οικοδομεί στρατηγικές συμμαχίες. Ξέρει να στέκεται στα υψηλά φόρα, ξέρει να τοποθετείται, να κερδίζει πόντους. Και αυτό -στο τέλος της ημέρας- έχει έναν πολύ ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στην ίδια τη χώρα και στους πολίτες της. Και γι΄αυτό είμαστε πολύ περήφανοι. Σίγουρα, τέτοιες κινήσεις ενδυναμώνουν τις θέσεις μας, τα δίκαια και τα δικαιώματά μας, τα εθνικά μας συμφέροντα. Και η χώρα αποκτά μια προστιθέμενη αξία γιατί ενδυναμώνεται η φωνή μας διεθνώς αλλά και ανάμεσα στους συμμάχους μας. Έχει, λοιπόν, πολλαπλή θετική αξία η χθεσινή εξέλιξη», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

 

Απαντώντας σχετικά με το διακύβευμα των Ευρωεκλογών ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι ευρωεκλογές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Στο πως δηλαδή θα δοθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στην εργασία μας, στις μεταφορές, στα θέματα της ασφάλειας. Θυμίζω ότι το 70% των νομοθετημάτων που ψηφίζουμε στην ελληνική Βουλή είναι ουσιαστικά επακόλουθο ευρωπαϊκών οδηγιών. Είναι σημαντικό ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκοντας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως μια πολύ ισχυρή πολιτική δύναμη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες και έχει καταφέρει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι εξασφάλισε για τη χώρα μας 36 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας ή ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανθρώπους που να ξέρουν τα ευρωπαϊκά πράγματα, να γνωρίζουν πως να δίνουν μάχες και να διεκδικούν για τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υποψηφίους της έχει εχέγγυα για να πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα για τη χώρα μας».

 

«Έχουν πολύ μεγάλη σημασία αυτές οι ευρωεκλογές για τα εθνικά θέματα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Υπάρχει ανάγκη να στείλουμε ανθρώπους που και ξέρουν και μπορούν να υπηρετούν, τα ελληνικά συμφέροντα μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μοιράζονται το ευρωπαϊκό όραμα. Και σίγουρα υπάρχουν νέα στοιχήματα για την ευρωπαϊκή οικογένεια όπως ένα ενιαίο αμυντικό σύστημα στην Ευρώπη. που έχει προτείνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζητείται τελευταία μάλιστα το ζήτημα να υπάρξει και Επίτροπος Άμυνας σε ευρωπαϊκό θώκο με στόχο και η Ευρώπη να θωρακιστεί καλύτερα αλλά και οι δαπάνες οι οποίες απαιτούνται για τα εξοπλιστικά προγράμματα να τύχουν μεγαλύτερης ισομέρειας, πράγμα που θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την ίδια τη χώρα μας. Εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα μας», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Συνέντευξη του Σταύρου Καλαφάτη στο “Πρακτορείο FM 104,9” του ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Νίκο Γιώτη (7/6/2024) (youtube.com)