Στ. Καλαφάτης: «Το ζήτημα της ασφάλειας ήταν και θα είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας»

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης στο OPEN και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Γιάννη Κολοκυθά και Μανώλη Αναγνωστάκη

«Είμαστε συγκλονισμένοι για αυτή την τραγική ιστορία η οποία δεν μπορεί ν΄αφήσει κανέναν αδιάφορο. Υπάρχει άμεση ενεργοποίηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών ώστε να γίνει διερεύνηση αυτού του τραγικού περιστατικού. Ήδη, όπως γνωρίζουμε, έχουν απομακρυνθεί εμπλεκόμενοι αστυνομικοί», τόνισε αναφερόμενος στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφος Παναγιώτη Στάθη, Γιάννη Κολοκυθά και Μανώλη Αναγνωστάκη.

«Το ζήτημα της ασφάλειας», πρόσθεσε, «ήταν και θα είναι πάντα κορυφαίο στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα οποία έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης. Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν φύγει από τα γραφεία και έχουν βγει στο δρόμο. Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας, η ΟΠΚΕ και άλλες υπηρεσίες έχουν ήδη ενδυναμωθεί. Και περισσότεροι από 950 αστυνομικοί έχουν μετακινηθεί σε αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας. Πάνω από το 85% των ανθρωποκτονιών τα τελευταία χρόνια έχει εξιχνιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία». Όπως επισήμανε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, «στο ζήτημα της ασφάλειας, όσες προσπάθειες να κάνει μια Κυβέρνηση, ποτέ δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη. Γιατί το έγκλημα πάντα βρίσκει τον τρόπο να υπάρχει και σε πολλές περιπτώσεις να είναι και πιο μπροστά από τις διωκτικές αρχές. Και η Κυβέρνηση πραγματικά, τα τελευταία χρόνια, ακουμπά το πρόβλημα. Κάνει προσπάθειες με αποτελέσματα».

 

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο Προανακριτικής για το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε: «Εγώ δεν παρέλαβα στα χέρια μου κανένα κατηγορητήριο. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη όταν ήρθε η κυρία Τζάκρη και εναπόθεσε το λεγόμενο «κατηγορητήριο» στο γραφείο μου. Κινήθηκε έξω από κάθε θεσμική διαδικασία και «υποχρέωση» που θα είχαν εάν ήθελαν να κξαταθέσεουν κατηγορητήριο. Υπάρχουν συγκεκριμένες θεσμικές συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες που γίνεται αυτό. Συγκεντρώνονται 30 υπογραφές και το καταθέτουν επίσημα  στη Βουλή. Δεν είναι θέμα Κυβέρνησης. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον νόμο. Δεν έχει υπογραφεί και δεν έχει κατατεθεί κάποιο κατηγορητήριο στη Βουλή.  Αν  πιστεύουν ότι τεκμηριώνεται κατηγορητήριο προσωποποιημένο για ποινικές ευθύνες ενός πολιτικού, για ανθρωποκτονία, να το κάνουν σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες. Ας σκεφτούν όμως κάτι ακόμη: Είμαι υπόλογοι για ανθρωποκτονία στο Μάτι  οι Υπουργοί οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν σε λειτουργία το 112, δεν το έκαναν και χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές».

https://www.facebook.com/Kalafatis.Stavros/videos/729636179343181