Στ. Καλαφάτης: “Η Διοίκηση του Αθλητισμού απαιτεί στελέχη με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και δεξιότητες της νέας ψηφιακής εποχής”

“Η Διοίκηση του Αθλητισμού απαιτεί στελέχη με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και δεξιότητες που γνωρίζουν τη νέα ψηφιακή εποχή και ξέρουν να βάζουν και να πετυχαίνουν μεγάλους στόχους”. “Είμαι βέβαιος ότι το βιβλίο του φίλου κ. Δημήτρη Γαργαλιάνου, που σήμερα παρουσιάζουμε, θ΄ αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο, έναν πραγματικό «οδικό χάρτη» για την οργάνωση και διοίκηση του Αθλητισμού αλλά και για την εκπαίδευση διοικητικών στελεχών αθλητικών οργανισμών”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Γαργαλιάνου «Δομή και Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, Κύριε Γενικέ Διευθυντή της Δ.Ο.Α., Κύριοι Διευθυντές του Υπουργείου Αθλητισμού,  Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Συντονιστή, Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη, θυμάμαι τότε  που μια παρέα ιδρύσαμε την Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α με αντικείμενο την Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού. Ξέρω πως έκτοτε στο λιθαράκι εκείνο πρόσθεσες πολλά. Σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια για την όλη δουλειά σου. Συγχαρητήρια  για το απόσταγμά της, για το βιβλίο που σήμερα παρουσιάζουμε. Είμαι βέβαιος ότι θ΄ αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο, έναν πραγματικό «οδικό χάρτη» για την οργάνωση και διοίκηση του Αθλητισμού αλλά και για την εκπαίδευση διοικητικών στελεχών αθλητικών οργανισμών.

Αποκτώντας -μετά το μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις- μεταπτυχιακό στο Sports Management,  διαπίστωσα πως η Διοίκηση του Αθλητισμού απαιτεί στελέχη με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και δεξιότητες που γνωρίζουν τη νέα ψηφιακή εποχή και ξέρουν να βάζουν και να πετυχαίνουν μεγάλους στόχους.

Υπηρετώντας κατόπιν σημαντικές διοικητικές θέσεις στον αθλητισμό, διαπίστωσα πως πέρα από σπουδαία έκφραση πολιτισμού,  ο Αθλητισμός αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης. Μια παγκόσμια αγορά εργασίας με έσοδα δισεκατομμυρίων και σημαντική συνεισφορά στην οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 εκτός από το ότι έφεραν στο επίκεντρο τα ιδεώδη και τους συμβολισμούς του Αθλητισμού, απέδειξαν ότι η Ελλάδα διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να φέρει σε πέρας με επιτυχία τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Και αυτό ας μην το ξεχνάμε ποτέ.

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει η δημιουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκησης Αθλητισμού» του Ε.Α.Π., την οποία υποστήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι το εφαλτήριο για μια νέα γενιά αθλητικών στελεχών που μπορούν να στηρίζουν αποτελεσματικά τους αθλητικούς φορείς  και να συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση και σε νέες επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Αγαπητέ  Δημήτρη Γαργαλιάνο θερμά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση.

Καλή επιτυχία!