«Δεν θέλω καμία σχέση με Χρυσή Αυγή κι ας χάσω τη δημαρχία.»

«Οτιδήποτε χυδαίο και ακραίο απορρίπτεται εκ των πραγμάτων. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και με οτιδήποτε ακραίο από την άλλη πλευρά. Είμαι κάθετος, ακόμη κι αν χρειαστεί να χάσω τη δημαρχία, το λέω απερίφραστα, ούτε συνεννόηση, ούτε σκέψη. Είμαι κάθετος σε αυτό.»

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο συνέντευξης στο δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, για τη διαδικτυακή ενημερωτική σελίδα thestival.gr.

Από την άλλη, δήλωσε «ανοιχτός» σε κάθε Θεσσαλονικιό που θέλει να συνεισφέρει προτάσεις και ιδέες για τη Θεσσαλονίκη και επεσήμανε την ανάγκη συναίνεσης, ιδιαίτερα στα θέματα της αυτοδιοίκησης, καθώς τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, προσφέρονται για σύνθεση απόψεων και δυνάμεων, που είναι υποχρέωση κάθε δημάρχου να την επιτύχει: «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μπορείς να πάρεις από κάθε αντίληψη.», είπε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Είναι κάτι που το έκανα στις θέσεις όπου υπηρέτησα. Άκουγα ανθρώπους από άλλους ιδεολογικούς χώρους, έπαιρνα ιδέες, τις μπόλιαζα στη δική μου νοοτροπία και λογική και έβγαινε ένα θετικό αποτέλεσμα.»

Έκανε δε λόγο για παλαιοκομματική προσπάθεια του νυν δημάρχου να παραστήσει τον ακομμάτιστο υποψήφιο, την ώρα που, όπως είπε, «ο κ. Μπουτάρης μιλάει για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ με πάθος πολύ μεγαλύτερο απ` ότι μιλάω εγώ για τη Ν.Δ.» Επιπλέον συμπλήρωσε: «Εγώ δεν είμαι υποψήφιος για να χαρεί ο Σαμαράς, ή ο Βενιζέλος, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός αρχηγός. Είμαι υποψήφιος για να χαρούν οι Θεσσαλονικείς.»

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας, απάντησε πως «θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραδοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία» και διευκρίνισε: «Πρέπει να έρθουν οι απαραίτητες μελέτες και να δούμε τι νομικές δεσμεύσεις έχει αναλάβει ο Δήμος. Ότι κάνω, θέλω να είναι τεκμηριωμένο και να μην εκτεθεί κανείς.»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει», κάλεσε για πολλοστή φορά, τον κ. Μπουτάρη σε μία τηλεμαχία μεταξύ τους, πέρα από αυτές που διεξάγονται μεταξύ περισσοτέρων υποψηφίων. Πρότεινε μάλιστα, να διενεργηθεί στην TV100, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από διάφορα μέσα ενημέρωσης της πόλης. Θυμίζοντας μάλιστα την αρχική αποδοχή του δημάρχου με τη φράση «όποιος φοβάται, πάει και κοιμάται», ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε: «Εγώ σίγουρα δεν φοβήθηκα και σίγουρα δεν είμαι αυτός που κοιμήθηκε.»

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σταύρου Καλαφάτη στο thestival.gr, στα παρακάτω links:

https://www.thestival.gr/policy/self-government/item/173299-video-deite-ti-synenteuksi-tou-stauroy-kalafati-sto-thestivalgr