Άμεσα, αποτελεσματικά και λελογισμένα τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Άμεσα, αποτελεσματικά και λελογισμένα χαρακτήρισε τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον Antenna και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Νίκο Ρογκάκο και τον Παναγιώτη Στάθη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση έχει αντιδράσει άμεσα, αποτελεσματικά και λελογισμένα. Άμεσα, διότι από την πρώτη στιγμή πήρε μέτρα πολλές φορές γρηγορότερα απ΄ότι χρειαζόταν  και σίγουρα πιο έγκαιρα απ΄ότι άλλες χώρες. Αυτό είναι πανθομολογούμενο από τους ίδιους τους πολίτες. Αποτελεσματικά, διότι όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει ακούσει τις συστάσεις και έχει προσαρμοσθεί στα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση να μείνουμε όλοι στο σπίτι, ακόμη κι αν γίνουμε δυσάρεστοι στους οικείους μας. Και λελογισμένα, διότι ακριβώς δεν γνωρίζουμε την ακριβή έκταση του φαινομένου».

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. «από την πρώτη στιγμή εξαγγέλθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό 2 δις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ένα δισεκατομμύριο για τους εργαζόμενους και ένα για τις επιχειρήσεις. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε 1,8 δις από το Ειδικό Ευρωπαϊκό Ταμείο και πριν από λίγες ώρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι υπάρχουν άλλα 3 δις ευρώ από την αναθεώρηση του Κρατικού Προϋπολογισμού και άλλα 3 δις από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ».

Όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης «αυτές οι κινήσεις πιστώνονται στα αντανακλαστικά του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό μας από τη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του Α.Ε.Π. καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα 12 δις που μας δίνουν ανάσα να προχωρήσουμε και σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους δανεισμού των επιτοκίων των τραπεζών θα διευκολύνουν περισσότερο τη ρευστότητα στην αγορά».

Ο Γ. Γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. ευχαρίστησε τέλος, όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στους άνδρες και τις γυναίκες του ελληνικού στρατού, του λιμενικού και της αστυνομίας που δίνουν τη μάχη στα σύνορα.