Ανάσα με άμεση άντληση 6 δις ευρώ κοινοτικών πόρων  που εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός

Μεγάλη ανάσα στη σημερινή, αλλά και στην επόμενη ημέρα αποτελεί η δυνατότητα άμεσης άντλησης 6 δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους, με την αυξημένη ευελιξία, που εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολύ περισσότερο όταν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς εθνική συμμετοχή και ανασχεδιασμό των προηγούμενων προγραμμάτων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό στις δύσκολες αυτές ώρες, τόνισε  ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Δέσποινα Κακαλή.

«Είναι», υπογράμμισε, «μια πολύ σημαντική εξέλιξη που ήρθε σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Πρωθυπουργού προς τους δύο αρμόδιους Επιτρόπους της Ε.Ε.» και πρόσθεσε «Απελευθερώνεται ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα διοχετευθεί στην οικονομία, χωρίς τη συμμετοχή εθνικών πόρων, με άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια». Εξήγησε ότι μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την απασχόληση και τομείς που πλήττονται και, κατ’ επέκταση, να αισιοδοξούμε για την επόμενη ημέρα, όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση, χωρίς να ξεχνούμε ότι άμεσος στόχος μας είναι να την ξεπεράσουμε, με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

«Η Κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, «έχει διασφαλίσει να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου στις δύσκολες ώρες που πλήττονται όλες οι παραγωγικές μονάδες του τόπου» και πρόσθεσε: «Στην ομπρέλα προστασίας έχουν ενταχθεί 1.700.000 εργαζόμενοι, δηλ. η συντριπτική τους πλειοψηφία, τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις και τρεις στους τέσσερις αυτοαπασχολούμενους. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση απλώνει τα πόδια της μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμα, αποφασισμένη ωστόσο να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να στηρίξει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».