Απροστάτευτοι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας, απέναντι στην ανικανότητα της Κυβέρνησης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τα οικοσυστήματα των προστατευόμενων περιοχών της χώρας, διατρέχουν κίνδυνο από την μη αξιοποίηση του προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΥΜΕΠΑΑ).

Οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας, είναι τελικά οι ίδιοι απροστάτευτοι απέναντι στην ανικανότητα μιας Κυβέρνησης δήθεν … ευαίσθητης σε οικολογικά ζητήματα.

Ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε έτοιμο και με ωριμότητα πολλών έργων το μεγαλύτερο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα, εδώ και δύο χρόνια δεν μπόρεσε αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα στο νέο ΕΣΠΑ κονδύλια για τη στήριξη των φορέων αυτών.

Η κυβερνητική ανικανότητα, στην περίπτωση αυτή, δεν γεννά μόνο κινδύνους απώλειας ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και κινδύνους απώλειας ή υποβάθμισης πολύτιμου και συχνά αναντικατάστατου φυσικού πλούτου!

Τα οικοσυστήματα προστατευόμενων περιοχών κινδυνεύουν κι αυτά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».