Άρθρο Καλαφάτη στα ΝΕΑ: Oι Έλληνες αισιόδοξοι και πάλι

Σε άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρει τα εξής:

Οι Μακεδόνες -και μαζί όλοι οι Έλληνες- καλωσορίζουμε τη φετινή ΔΕΘ σαν γιορτή για το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας. Νιώθουμε ήδη το βαρδάρη που άρχισε να φυσά και καταλαγιάζει τη λάβρα  που άφησε πίσω της η κρίση. Ακούμε τις μηχανές που μαρσάρουν για να πάνε τη χώρα σε μια νέα περίοδο ανάταξης της οικονομίας και αναγέννησης των χαμένων προσδοκιών μας. Και βλέπουμε τους δείκτες που μετρούν το σφυγμό της οικονομίας μας, να αλλάζουν μέρα με τη μέρα.

Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ιδίως μετά τον πρώτο κύκλο επισκέψεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το αφήγημα για την Πατρίδα μας ξαναγράφεται από την αρχή. Καταγράφει, ήδη, επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν την ανάκτηση της αξιοπιστίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών. Σημειώνει τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα επιτόκια στα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Και την έκδοση επταετούς ομολόγου με το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%. Και την ανοδική πορεία του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που ξεπερνά, για πρώτη φορά από το 2014, τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Και την  πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Συνομολογείται ήδη σε διεθνές επίπεδο ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κινούμαστε με πρωτόγνωρους ρυθμούς και ταχύτητες που εκπλήσσουν. Έχουν ήδη ψηφιστεί πέντε νομοσχέδια ξεκινώντας από την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο. Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις δράσεις που ήδη ξεκίνησαν με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων και την αναγέννηση της περιοχής που μαύρισε κατά την εθνική τραγωδία του Ιουλίου του 2018. Κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με δραστικές τομές στο επενδυτικό περιβάλλον. Και προετοιμάζεται το δεύτερο κύμα φορολογικών μειώσεων με στόχο τη σταδιακή, αλλά πλήρη εκπλήρωση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε. Βάλαμε μπουλντόζες στη γραφειοκρατία, θεσπίζουμε σημαντικά επενδυτικά κίνητρα και δημιουργούμε γόνιμο έδαφος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και το άνοιγμα νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Καθώς συμπληρώνονται μόλις δύο μήνες από τις εκλογές, το συμπέρασμα, μέσα και έξω από τη χώρα, είναι κοινό: Ο κύκλος ανασφάλειας και αβεβαιότητας έκλεισε οριστικά και μια νέα περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Η κυβέρνηση κινείται δυναμικά, με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα  Η Ελλάδα γίνεται περήφανη ξανά και οι Έλληνες ανακτούμε τη χαμένη αισιοδοξία μας. Η αρχή έγινε και η φετινή ΔΕΘ μπορεί, πράγματι, να είναι γιορτή για όσα έρχονται.