Άρθρο Καλαφάτη στη Voria.gr: Συνέδριο αρχών και θέσεων για την Ελλάδα που θέλουμε

Σε άρθρο του στη Voria.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρει τα εξής:

Η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των αγορών. Τα επιτόκια δανεισμού καταγράφουν ιστορικά χαμηλά, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται σταθερά και η οικονομία αναθερμαίνεται. Μειώνονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και ενισχύεται η κοινωνική στήριξη. Θωρακίζεται η ασφάλεια των πολιτών και βελτιώνονται οι υπηρεσίες Παιδείας και Υγείας με προσλήψεις αστυνομικού, εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η Ελλάδα  ανακτά τη χαμένη εθνική της αυτοπεποίθηση και οι Έλληνες ξαναβρίσκουμε πατήματα αισιοδοξίας.

Σε αυτό το πλαίσιο το συνέδριο αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κομματικού οργανισμού, με διακριτό ρόλο και λόγο από την Κυβέρνηση, καλείται να λειτουργήσει δημιουργικά, να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να δώσει το λόγο στα μέλη που συνέβαλαν καθοριστικά στη νίκη της 7ης Ιουλίου 2019, διαμορφώνοντας συλλογικά τη νέα στρατηγική, τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του Κόμματος που φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις στα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Το περιβάλλον και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ισότητα των φύλων, η ανάπτυξη και προσέλκυση νέων επενδύσεων,  η αποτροπή του brain-drain και η διασφάλιση νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η νέα ψηφιακή πραγματικότητα και οι προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης απασχολούν σοβαρά τους πολίτες. Και τα ζητήματα αυτά θα τεθούν στο 13ο Συνέδριο του κόμματός μας που ήδη προετοιμάζουμε με τις οδηγίες του Προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και το συντονισμό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στόχος του 13ου Συνεδρίου μας είναι να ακουστεί η φωνή της βάσης, να σφυρηλατηθούν οι δεσμοί του κόμματος με την κοινωνία και να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα που βάλαμε μπρος με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και στυλοβάτη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, φορείς αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την κοινωνία, κινούμαστε σταθερά στην αναβάθμιση της δουλειάς μας, του ρόλου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, αλλά και του κύρους του Κοινοβουλίου. Με ήθος, ευπρέπεια και δυναμισμό, σοβαρότητα και συνέπεια, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις και ακρότητες, που δεν ταιριάζουν σε ένα κεντροδεξιό λαϊκό κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία.

Ενώνουμε δυνάμεις και εργαζόμαστε εντατικά, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, με σύνεση και συναίσθηση ευθύνης, με μέτρο και μετριοπάθεια ώστε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ν΄αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη νέα εποχή που ξεκίνησε για την Πατρίδα μας. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι  νοιαζόμαστε για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.