Άρθρο Καλαφάτη στην karfitsa: 84η ΔΕΘ, αφετηρία επιστροφής στο μέλλον

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Karfitsa, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρει τα εξής:

Οι Έλληνες, στη διάρκεια της πολύχρονης κρίσης, χάσαμε πολλά. Χάσαμε εισοδήματα, χάσαμε δουλειές, χάσαμε ως χώρα την αξιοπιστία μας, χάσαμε και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Χρέος όλων είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σηκώσουμε ξανά την Πατρίδα μας ψηλότερα και να πάμε, όλοι μαζί οι Έλληνες, μπροστά. Η φετινή 84η ΔΕΘ μπορεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών και την επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Αυτό το στόχο βάλαμε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και για αυτόν εργαζόμαστε. Να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη ξανά και να ζωντανέψουμε τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων.

Με βήματα σταθερά κατά τις πρώτες 50 ημέρες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινείται δυναμικά, με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε. Καταγράφει, ήδη, εξαιρετικά αποτελέσματα και τα επίσημα στοιχεία δεν επιτρέπουν αμφιβολίες. Τα επιτόκια που πετύχαμε στα τελευταία έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ το ίδιο συνέβη και κατά την έκδοση επταετούς ομολόγου με το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%. Παράλληλα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στη χώρα μας καταγράφει συνεχή ανοδική πορεία, ξεπερνώντας τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, για πρώτη φορά από το 2014, ενώ θετική επίδραση στις οικονομικές εξελίξεις αναμένεται να έχει και η πρόσφατη πλήρης άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls). Αρκεί, άλλωστε, η απόφαση αυτή για να επιβεβαιωθεί η κοινή πεποίθηση ότι έκλεισε ένας κύκλος ανασφάλειας και αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία και ανοίγει ένας άλλος που φέρνει στην Ελλάδα μια νέα αναπτυξιακή δυναμική.

Στην πορεία ανάταξης της οικονομίας και ανάτασης της κοινωνίας μας δυναμική επίδραση ασκεί η κοινή πεποίθηση, εντός και εκτός της χώρας, ότι η νέα Κυβέρνηση κινείται με πρωτόγνωρους ρυθμούς και ταχύτητες που εκπλήσσουν. Έχει ήδη ψηφίσει πέντε νομοσχέδια ξεκινώντας από την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά και τη βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις. Έχει ήδη δρομολογήσει όλα όσα απαιτούνται για το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων, όπως εκείνη στο Ελληνικό. Και προετοιμάζεται για την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου και του δεύτερου κύματος φορολογικών μειώσεων με στόχο τη σταδιακή, αλλά πλήρη εκπλήρωση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε. Βάζει μπουλντόζες στη γραφειοκρατία του παρελθόντος και θεσπίζει σημαντικά επενδυτικά κίνητρα, που ενισχύουν το διεθνές ενδιαφέρον. Δημιουργεί, με γρήγορα και στέρεα βήματα, ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον και γόνιμο έδαφος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και το άνοιγμα νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας στο χτες τη διπλωματία της επαιτείας, ασκεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά μια πολιτική αξιοπιστίας, αισιοδοξίας και πραγματικής εθνικής περηφάνιας. Στις επισκέψεις του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αναπτύσσει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που δρομολογήθηκε και απευθύνει έκκληση για επενδύσεις στην Πατρίδα μας. Απευθύνει θετικά μηνύματα για την επόμενη μέρα και βρίσκει θετική ανταπόκριση. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι μια νέα περίοδος για την Πατρίδα μας έχει ήδη ξεκινήσει. Και η φετινή ΔΕΘ μπορεί, πράγματι, να σηματοδοτήσει την αρχή που ήδη έγινε.