Άρθρο Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα Forza

Άρθρο του Σταύρου Καλαφάτη

Υποψήφιου βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

στην εφημερίδα FORZA

 

Η κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ γέμισε  με χαρά για το σήμερα αλλά και με ελπίδα για το αύριο τους αναρίθμητους φίλους της ομάδας. Για όσους γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη δύναμη και τον συμβολισμό αυτού του προσφυγικού σωματείου αυτή η ποδοσφαιρική χρονιά είναι κι ένα κομβικό σημείο αναφοράς τόσο για την ιστορία του, όσο και κυρίως, για το μέλλον του. Ήρθε ένα νταμπλ που ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν εδώ και χρόνια. Κι αυτό το νταμπλ αναμένεται να είναι το εφαλτήριο για να φθάσει ακόμη πιο ψηλά.

Η κατασκευή της νέας Τούμπας είναι το επόμενο στάδιο για να ξεφύγει η ομάδα από τα στενά όρια της Ελλάδας και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, μετά τις 7 Ιουλίου, θα “τρέξω με χίλια” αυτό το project της κατασκευής της ΠΑΟΚ Τούμπα Arena, όπως το βάπτισα μιλώντας, τον περασμένο Μάιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκείνη την ημέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε γίνει η έναρξη της διαδικασίας για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της περιοχής. Είχε γίνει και η έναρξη μιας μεγάλης πορείας για τον ΠΑΟΚ, με εφαλτήριο ένα νέο γήπεδο.

Πιστεύω πως όλοι οι Θεσσαλονικείς αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία του έργου, όχι μόνο γι΄αυτό το ιστορικό προσφυγικό σωματείο, όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής της Τούμπας, αλλά και για όλη τη Θεσσαλονίκη. Οι μεγάλες επενδύσεις αυτού του είδους βοηθούν την τοπική οικονομία κατά τις ημέρες των αθλητικών εκδηλώσεων, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία. Βοηθούν σε μέγιστο βαθμό την οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Μπορεί να λειτουργήσουν ως booster της οικονομίας της πόλης.

Η δημιουργία του γηπέδου του ΠΑΟΚ σπρώχνει την Πολιτεία να λύσει ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και 20 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. Και μπορώ να αισθάνομαι περήφανος, επειδή το γήπεδο της Τούμπας δεν θα προχωρούσε αν δεν υπήρχε ένα σύγχρονο εργαλείο στη φαρέτρα της πολιτείας, όπως είναι το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, το οποίο θεσμοθέτησα ως υπουργός αναπληρωτής Χωροταξίας. Και βέβαια είμαι διπλά χαρούμενος και υπερήφανος, καθώς εισήγαγα για πρώτη φορά ως βασικό πολεοδομικό εργαλείο σχεδιασμού της χώρας τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, το οποία μαζί με τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, δίνουν τη δυνατότητα ευελιξίας και ταχύτητας για την επίλυση προβλημάτων σε κάθε περιοχή. Διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τόσο την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ακριβώς όπως επιχειρείται και με το νέο στάδιο της Τούμπας.