«Ασυνεπής η δημοτική αρχή προς τους κατοίκους της Τριανδρίας.»

Ο Σταύρος Καλαφάτης παρουσίασε το σχέδιο για μια Τριανδρία «Εντάξει».

«Η Τριανδρία εντάχθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης από τις αρχές του 2011, αλλά μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους κατοίκους της περιοχής. Ο Δήμος δε δικαιούται να αφήνει πίσω καμία γειτονιά της πόλης, ούτε βεβαίως την Τριανδρία», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης από την περιοχή της Τριανδρίας στην οποία περιηγήθηκε σήμερα.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» για την περιοχή της Τριανδρίας, περιλαμβάνει:

  • τη διάνοιξη της οδού Γενναδίου και τη διαμόρφωση του χώρου πρασίνου κάτω από την περιφερειακή οδό σε χώρο αναψυχής της περιοχής.
  • την ανάπλαση της οδού Αγίου Σπυρίδωνος και του πεζόδρομου Ρήγα Φεραίου.
  • τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Θεάτρου Γης, με χώρο στάθμευσης, πράσινο και ασφαλή πρόσβαση του κοινού. Διεκδίκηση του Θεάτρου και των εγκαταστάσεων του από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να τεθούν υπό τη διαχείριση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • την κατασκευή νέας παιδικής χαράς, επί της συμβολής των οδών Γενναδίου και Μιαούλη.
  • την αξιοποίηση του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου για πολιτιστικές χρήσεις, προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και αθλητικές χρήσεις.

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε επίσης την ανάγκη περιβαλλοντικής αναβάθμισης των ρεμάτων Νησάκι και Ορτανσίας. «Πρώτη μας προτεραιότητα για την περιοχή της Τριανδρίας είναι η οριοθέτηση των ρεμάτων και ακολούθως η κατασκευή των απαραίτητων υδραυλικών έργων και η απομάκρυνση των αυθαιρέτων κτισμάτων στην περιοχή. Ο Δήμος καθυστέρησε πολύ να φροντίσει για τα ρέματα. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει η Τριανδρία Εντάξει σε όλα», σημείωσε.

Αρκετοί πολίτες στις συζητήσεις τους με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του σχεδίου πόλης στην περιοχή του Κρυονερίου. Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι ο δήμος έχει καθυστερήσει για πολλά χρόνια την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής επέκτασης του Κρυονερίου, το οποίο σημαίνει αδυναμία αξιοποίησης των οικοπέδων από τους νομίμους ιδιοκτήτες τους.

Ο Σταύρος Καλαφάτης δεσμεύτηκε για την επίσπευση της Πράξης Εφαρμογής για την περιοχή Κρυονερίου, για την άμεση απόδοση των τελικών οικοπέδων στους ιδιοκτήτες και για την προώθηση των απαραίτητων υποδομών: οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, αντιπλημμυρικής προστασίας, αποχετευτικού δικτύου, προκειμένου «να γίνει και το Κρυονέρι, εξαρχής, μία γειτονιά Εντάξει σε όλα».

https://www.youtube.com/watch?v=CWJl9QvC9jg