Διευκόλυνση συναλλαγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με μηχανήματα καρτών στα στρατιωτικά καταστήματα

Στη διευκόλυνση των συναλλαγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα στρατιωτικά καταστήματα, με την τοποθέτηση μηχανημάτων αποδοχής καρτών (POS), αποσκοπεί η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 4957/19.4.2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

ΘΕΜΑ: Μηχανήματα Αποδοχής Καρτών (POS) στα Στρατιωτικά Καταστήματα.

 

Στα περισσότερα στρατιωτικά καταστήματα (Στρατιωτικά Πρατήρια, Λέσχες, ΚΑΑΥ και άλλα), δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) και δεν γίνονται αποδεκτές πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες κ.α.).

 

Το γεγονός αυτό αφενός δυσχεραίνει τις συναλλαγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αφετέρου συνεπάγεται απώλεια εσόδων για τα στρατιωτικά καταστήματα, καθώς οδηγεί στρατιωτικούς να καταφεύγουν σε άλλα καταστήματα για τις αγορές τους.

 

Επειδή η χρήση καρτών είναι πλέον ο πιο διαδεδομένος τρόπος πραγματοποίησης συναλλαγών και η αποδοχή καρτών θεωρείται απαραίτητο εργαλείο για τη διευκόλυνση των συναλλαγών, ιδιαίτερα λόγω των capital controls και για την εξυπηρέτηση της πελατείας οποιασδήποτε επιχείρησης.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

 

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση μηχανημάτων αποδοχής καρτών (POS) στα στρατιωτικά καταστήματα και να καταστεί εφικτή η άμεση έναρξη αποδοχής και χρήσης καρτών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Αθήνα, 19 Απριλίου 2016

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

 

Σταύρος Καλαφάτης