Εκλογές το συντομότερο για να αποτρέψουμε την κύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας

«Οι εθνικές εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Και εμείς τις θέλουμε το ταχύτερο δυνατό…. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να είναι βέβαιο πως θα αποτρέψουμε την κύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Πέλλα. Και πρόσθεσε ότι «οι Μακεδόνες ενώνουμε τη φωνή μας στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ζητούμε εκλογές αύριο το πρωί. Πριν βρει την Πατρίδα μας κι άλλο κακό».

 

Μίλησε για «την άρνησή του Ζόραν Ζάεφ να αλλάξει το άρθρο 36 του Συντάγματός τους που μιλά για δήθεν «μακεδονικό» λαό. Ακούσατε τις πρόσφατες δηλώσεις του για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα. Υποστήριξε ξεκάθαρα πως, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μπορούν να διδάσκονται στην ΧΩΡΑ μας  τη δήθεν «μακεδονική» γλώσσα. Αναγκάστηκε, βέβαια, να μασήσει τώρα τα λόγια του. Το έκανε γιατί χρειάζεται το δικό μας «ναι»  για να μπει στο ΝΑΤΟ.Και ρωτούμε:  Εάν σήμερα ο ίδιος κάνει αυτά που κάνει και λέει αυτά που λέει, τί θα λέει και τί κάνει αύριο που θα μπει στο ΝΑΤΟ και δεν θα χρειάζεται την ψήφο μας;».

 

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δέχτηκε να ονομάζονται οι γείτονές μας «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα». Δέχτηκε να μην ισχύει η συμφωνία erga omnes. Δέχτηκε να μπουν τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική επωνυμία στην κρίση διεθνούς ομάδας. Δέχτηκε την αξίωση των Σκοπίων να αποκτήσουν δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ. Δέχτηκε ακόμη να ελεγχθούν τα βιβλία μας από κοινή επιτροπή για δήθεν αλυτρωτικές αναφορές. Αποδέχθηκε τις αξιώσεις των Σκοπιανών και εξαιρεί από διδακτέα ύλη κεφάλαια για τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονικό Αγώνα. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι η ερμηνεία της Συμφωνίας. Είναι η ίδια  η Συμφωνία των Πρεσπών.  Είναι το τέρας αυτό της λίμνης, που, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει, αλλά απελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού. Είναι ο συνδυασμός της σύνθετης ονομασίας με την αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Είναι το παγκοσμίως μοναδικό παράδοξο αλλιώτικα να ονομάζεται το κράτος και αλλιώτικα οι πολίτες του». Και τόνισε ότι «η Συμφωνία αυτή δεν κυρώνεται, ώστε να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση από την αρχή. Δεν τη δεχόμαστε, λοιπόν, και δεν πρόκειται να την κυρώσουμε ποτέ. Ούτε σήμερα ως Αντιπολίτευση, ούτε αύριο ως κυβέρνηση του τόπου. Θα το πω όπως το είπε ο Κώστας Καραμανλής: “Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται και δεν ξαναγράφεται”. Θα το πω και όπως το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική. Και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη”»

 

Τόνισε ότι στην κυβέρνηση «έφτασαν στο σημείο, ανεύθυνα και αναίσχυντα, να χαρακτηρίζουν εθνικιστές όσους διαδηλώνουν για τη Μακεδονία.  Ταυτίζουν τη Χρυσή Αυγή με την Εκκλησία», τόνισε και πρόσθεσε «Είναι θλιβερό ότι στην εθνομηδενιστική πρεμούρα τους δεν δίστασαν να στοχοποιήσουν ακόμη και την πίστη των Ελλήνων. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε πως θα αλλάξουν το άρθρο 3 του Συντάγματος και θα επιβάλουν θρησκευτική ουδετερότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η θρησκευτική ελευθερία κατοχυρώνεται ρητά στο Σύνταγμά μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμιά τέτοια τροποποίηση. Και βέβαια δεν πρόκειται να δεχτούμε την απάτη που πάει να στήσει σε βάρος των ιερέων, για να εξαπατά τους πολίτες υποσχόμενος 10 χιλιάδες νέους διορισμούς στο Δημόσιο. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφήσει τέτοιο νόμο, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τον καταργήσει». Και σημείωσε με έμφαση: «Ας το καταλάβουν επιτέλους καλά. Ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός πηγαίνουν μαζί.»

 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ότι «πολώνουν και κατηγορούν άλλους για πόλωση. Έκαναν δόγμα τους το λαϊκισμό και  προσπαθούν να ξεπλυθούν, μιλώντας για λαϊκιστές. Διχάζουν και καταγγέλλουν άλλους για διχασμό». Ο Στ. Καλαφάτης κατέληξε λέγοντας ότι για τη ΝΔ «γνώμονας είναι η ενότητα, αλλά και η κοινωνική συνοχή των Ελλήνων. Αγκαλιάζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις. Απορρίπτουμε τα άκρα και τις ακρότητες, την πόλωση και το φανατισμό. Αντιστεκόμαστε στις πρακτικές της μισαλλοδοξίας. Αφορίζουμε την κατάρα του διχασμού, που μόνο εθνικές καταστροφές επιφυλάσσει. ΟΙ Έλληνες περάσαμε πολλές φορές ανάμεσα σε συμπληγάδες. Διχασμένοι θρηνούσαμε χαμένες πατρίδες. Ενωμένοι τα καταφέρναμε πάντα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα.»