«Ένα βάρος που θα το σέρνει ο κ. Μπουτάρης».


Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι χρειάστηκε η ψήφιση τροπολογίας για να είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Γιάννης Μπουτάρης λόγω της μη έγκαιρης παραίτησής του από την προεδρία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης>, δήλωσε:

«Τι να πει κανείς; Δεν είναι εντάξει, ούτε με τις στοιχειώδεις προσωπικές του υποχρεώσεις. Μπορεί να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της πόλης; Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη με τον κ. Μπουτάρη. Το αγνόησε; Δεν έδειξε την επιμέλεια που έπρεπε; Δεν ήξερε; Σε κάθε περίπτωση όμως. Αλήθεια: μπορεί κανείς να εμπιστευθεί αυτόν τον άνθρωπο για να πάρει τα ηνία της πόλης στα χέρια του;»

Ερωτηθείς για το κατά πόσον θεωρεί ότι η κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση στο θέμα υπονομεύει την δική του υποψηφιότητα, ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε:

«Για μένα ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Τον κύριο Μπουτάρη είχα να αντιμετωπίσω ως κύριο αντίπαλό μου πριν ενάμιση μήνα, τον κύριο Μπουτάρη θα αντιμετωπίσω και σήμερα. Από εκεί και πέρα το βάρος θα το σέρνει ο κ. Μπουτάρης. Αυτός έχει το πρόβλημα.»

Βίντεο της δήλωσης:

https://www.youtube.com/watch?v=jB_R_RHNF58