Εντάξει στην πράξη Καμπάνια για το μέλλον της πόλης και τη συμμετοχή στις εκλογές

Έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών στις δημοτικές εκλογές δίνει η πρωτότυπη καμπάνια που ήδη «τρέχει» με αφίσες στη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης. Με σύνθημα «εντάξει στην πράξη», ο συνδυασμός «εντάξει» υπενθυμίζει σε όλους τις ημερομηνίες των δύο εκλογικών αναμετρήσεων των δημοτικών εκλογών (18 και 25 Μαΐου).

Το ιδιαίτερο της καμπάνιας που επέλεξε ο Σταύρος Καλαφάτης είναι ότι η επικοινωνία της γίνεται από ένα χαριτωμένο μικρό παιδί, έναν συμπαθητικό «μπόμπιρα» που μεταφέρει το μήνυμα της συμμετοχής στους μεγαλύτερους.

Η καμπάνια υπονοεί ευθέως ότι τα παιδιά καλούν τους μεγαλύτερους να ψηφίσουν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Ο συνδυασμός «εντάξει» συνδέει με αυτόν τον τρόπο την εκλογική διαδικασία με το μέλλον της πόλης, το μέλλον που θα ζήσουν τα παιδιά αλλά και ο καθένας έξω από την πόρτα του τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η καμπάνια τρέχει με δύο διαφορετικές αφίσες. Στην πρώτη, ένα χαμογελαστό μικρό παιδί δηλώνει κρατώντας ένα πλακάτ «δεν ψηφίζω. Εσύ όμως ψηφίζεις. Εντάξει;», υπονοώντας σαφώς την ευθύνη των μεγαλυτέρων, μέσω της συμμετοχής στις εκλογές, για το μέλλον.

Στη δεύτερη αφίσα ο ίδιος «μπόμπιρας» φαίνεται να ρωτά, με απαιτητικό ύφος, «πότε έφτασαν οι εκλογές; Θα ψηφίσεις, εντάξει;» υπονοώντας μία σαφή προτροπή προς τους μεγαλύτερους να συμμετέχουν με τη ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές.