Ερώτηση για την επαναλειτουργία κέντρων Νεοσυλλέκτων

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μαζί με άλλους βουλευτές, κατέθεσε ερώτηση, στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για την ανυπαρξία Κέντρων Νεοσυλλέκτων στη Βόρειο Ελλάδα.

Οι, συνολικά, δέκα βουλευτές υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους ότι για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου ο πληθυσμός αγγίζει τα 3.000.000, υπάρχει μόνο ένα κέντρο νεοσυλλέκτων, το οποίο θα υποδεχθεί περίπου 200 νέους στρατιώτες για τη νέα ΕΣΣΟ.

«Ενώ στην Πελοπόννησο υπάρχουν πέντε Κέντρα, στη Στερεά Ελλάδα επίσης πέντε, στην Κρήτη ένα και στην Ήπειρο ένα, σε ολόκληρη Μακεδονία και Θράκη υπάρχει μόνον ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων, στα Γρεβενά. Οι νεοσύλλεκτοι που προέρχονται από περιοχές της βορείου Ελλάδος αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, μέχρι να τελειώσει η βασική τους εκπαίδευση και να πάρουν τη μετάθεσή τους στο στρατόπεδο όπου πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους», τονίζεται στην ερώτηση.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πόσοι ακριβώς είναι οι νεοσύλλεκτοι της Γ’/ΕΣΣΟ του 2015 που κατάγονται από τη Μακεδονία και τη Θράκη κι αν εξετάζεται, από το υπουργείο, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κέντρων νεοσυλλέκτων στε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Κεντρική Μακεδονία, ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει.