Η ανομία εξελίσσεται σε κανόνα. Ελευθερία δεν είναι η ασυδοσία των λίγων σε βάρος των πολλών.

Θεσσαλονίκη 24 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανομία εξελίσσεται σε κανόνα.

Ελευθερία δεν είναι η ασυδοσία των λίγων σε βάρος των πολλών.

«Η επιλεκτική αντιμετώπιση της βίας, ανάλογα με την πολιτική ταυτότητα θυτών και θυμάτων, είναι εργαλείο διχασμού της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτά πια, ταυτίζει την έννοια της Ελευθερίας, με την ασυδοσία των λίγων σε βάρος της ελευθερίας και της ασφάλειας των πολλών, επιτρέποντας στην ανομία να εξελίσσεται σε κανόνα και στους Ρουβίκωνες να εμφανίζονται ως παράγοντες της δημόσιας ζωής.»

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε το Πολιτικό του Γραφείο στο Αμφιθέατρο «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά, με θέμα «Ασφάλεια του Πολίτη – Εγκληματικότητα».

«Επιτίθενται σε όσους έχουν το “θράσος” να υπενθυμίζουν τη διχαστική ρητορική τους στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε. «Όπως συνέβη και με μένα, όταν έκανα το ίδιο, αφού καταδίκασα απερίφραστα την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αλλά μου επιτέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για έναν ακόμη λόγο:  Γιατί καταδίκασα την υποκρισία εκείνων που σιωπούσαν και ανέχονταν παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν οι συνάδελφοί μου Γιώργος Κουμουτσάκος και Κωστής Χατζηδάκης έπεφταν θύματα βιαιοπραγίας. Γιατί καυτηρίασα αυτές τις ένοχες σιωπές και στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας των υπαλλήλων της Μαρφίν. Όποιος επισημαίνει την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερόστροφη βία, στοχοποιείται. Όμως αυτό δεν μας πτοεί.»

Ο κ. Καλαφάτης, τόνισε πως η Ασφάλεια του Πολίτη είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα και προστατεύει την Ελευθερία. «Μια Πολιτεία που υποτιμά την αξία της ασφάλειας, προσεγγίζοντας το ζήτημα με ιδεοληπτική επιπολαιότητα, στην ουσία υπονομεύει το ίδιο το αγαθό της ελευθερίας», είπε. «Γιατί σε κλίμα ανασφάλειας η ελευθερία αργά ή γρήγορα θα περιοριστεί δραματικά. Όποιος φοβάται δεν είναι πραγματικά ελεύθερος.»

Τέλος, υπογράμμισε, ότι «η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, θα ανταποκριθεί στο καθήκον της: να καταργήσει το Νόμο Παρασκευόπουλου, να επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, να πατήσει με δύναμη στα άβατα των Εξαρχείων και στα άσυλα της αναρχίας, να ξαναδώσει τον έλεγχο των πανεπιστημίων στους καθηγητές και στους φοιτητές, να απαλλάξει την καθημερινότητα της κοινωνίας από κάθε είδους Ρουβίκωνες, να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας, να προασπίσει τις ατομικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.»

Στην ίδια εκδήλωση, αναφέρθηκε στην αύξηση της εγκληματικότητας ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας της ΓΑΔΘ υποστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπουραζάνας. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Αστυνομία πρέπει να απαλλαχθεί από τα πάρεργα που δεν την αφορούν, αφού την ίδια ώρα, καταγράφονται 37 κλοπές και ληστείες κάθε μέρα. Και τόνισε, ότι πρέπει να ενισχυθεί όχι μόνο ο εξοπλισμός της Αστυνομίας, αλλά και ο σεβασμός προς αυτή. Αφού, «η ελευθερία καθενός πρέπει να σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και στο σύνορο των δύο βρίσκεται ο Νόμος».

Συγκινητικός ήταν, ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, υπεύθυνος του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως «ο Φάρος του Κόσμου» και μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, ο οποίος παρουσίασε το έργο του «Φάρου Κόσμου» στην κοινότητα των Αθιγγάνων με επίκεντρο το Δενδροπόταμο, όπου επιχειρείται, τα παιδιά που γεννιούνται μέσα σε ένα περιβάλλον παραβατικότητας, να έχουν διαφορετικές ευκαιρίες και διαφορετικό μέλλον.

Την εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Καντούρης χαιρέτισαν ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Ιάκωβος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα  και ο Δήμαρχος Παύλου-Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.