Η διόρθωση αστοχιών πιστώνεται δεν χρεώνεται στον Πρωθυπουργό

«Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ανάμεσα στις πρώτες χώρες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πήρε τόσο για την ανάσχεση της πανδημίας, όσο και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της. Η Κυβέρνηση,  σε έκτακτες περιστάσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα, ανέπτυξε σειρά δράσεων και εκατοντάδες πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει τη μάχη. Όταν υπάρχει μια αστοχία σε μία από αυτές, έχει το θάρρος, την παρρησία και τα αντανακλαστικά να τη διορθώσει. Αυτό και έγινε με  πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην περίπτωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης επιστημόνων», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε παρέμβασή του στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1 με τον Φάνη Παπαθανασίου και τη Νικόλ Λειβαδάρη. «Αυτό που έχει αποδείξει η σημερινή Κυβέρνηση», πρόσθεσε, «είναι πως διαθέτει το πολιτικό θάρρος, όταν διαπιστωθεί κάποια αστοχία να την αναγνωρίσει και να τη διορθώσει, πράγμα που δεν έχουμε δει στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό πιστώνεται, δεν χρεώνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Ο κ. Καλαφάτης έδειξε να περιφρονεί τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συνοψίζονται στη φράση «θα λογαριαστούμε αργότερα», αναφέροντας πως δεν τις λαμβάνει υπόψη και τόνισε ότι η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν  το δύσκολο έργο που απαιτούν οι καιροί.

Αναφερόμενος στη στήριξη της οικονομίας την επόμενη μέρα ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα έχοντας πάντα το βλέμμα και στην επόμενη μέρα. «Να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία αλλά και να μην γονατίσουμε αύριο» σημείωσε και ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ελήφθησαν μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα ύψους 14 δις ευρώ και άλλα 10 δις που αφορούν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, καθώς και σειρά μέτρων που αφορούν επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους αλλά και ανέργους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλαφάτης στην απαγόρευση των απολύσεων εργαζομένων από επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της κρίσης διότι τότε, όπως είπε, θα σταματήσουν να απολαμβάνουν των ευεργετικών μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση. Παράλληλα, υπενθύμισε την επέκταση για δύο ακόμη μήνες του επιδόματος ανεργίας και την καταβολή της ενίσχυσης των 400 ευρώ προς τους μακροχρόνια ανέργους. Υπάρχει μάλιστα, προγραμματισμός για ένα ακόμη πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που εκπονείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, τόνισε ο κ. Καλαφάτης, που αφορά σε 45 χιλιάδες ανέργους και σε άλλους 55 χιλιάδες στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, συνολικά δηλ. θα επωφεληθούν από τα μέτρα της κυβέρνησης 100 χιλιάδες άνεργοι, ανέφερε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης.