Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την τελευταία σελίδα της διαδρομής της

«Η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της, έχει γυρίσει την τελευταία σελίδα της διαδρομής της», επεσήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη, αποτιμώντας τους χειρισμούς στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, αλλά και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αναφερόμενος στην παραίτηση Τόσκα και τις αλλαγές στα σώματα Ασφαλείας, επεσήμανε ότι όλα αυτά ήρθαν πολύ αργά και είναι πολύ λίγα. «Δεν διαγράφονται οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την εθνική τραγωδία. Έφυγαν δύο αξιωματικοί, αλλά αυτό ήταν το αυτονόητο. Έπρεπε να έχει γίνει πιο σύντομα. Δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ευθύνη της για την κάκιστη διαχείριση.»

Υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες «παρακολουθούμε σπασμωδικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για να απαλύνουν την εικόνα που έβγαλαν τις πρώτες ώρες της κρίσης.» «Η φρασεολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης τους, Η εικόνα της σύσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο το βράδυ της τραγωδίας ήταν μια κακή παράσταση» και «η κυβέρνηση θα κουβαλάει αυτήν την εικόνα ως το τέλος του πολιτικού της βίου.»

Σημείωσε ότι «είναι τραγικό να συγκαλείται σύσκεψη με κάμερες την ώρα της μάχης» και «αποτελεί απόδειξη του συνδυασμού ανευθυνότητας και αναλγησίας της κυβέρνησης. Ανευθυνότητα, γιατί έπρεπε εκείνη την ώρα να είναι όλοι στα πόστα τους. Αναλγησία γιατί ήξεραν τα περιστατικά και επέδειξαν αδιαφορία για τον κόσμο.» Δεν υπήρξε καν ερώτηση, «δεν τόλμησε ο Πρωθυπουργός να ρωτήσει αυτό που ο καθένας μας θα ρωτούσε: αν υπήρχαν θύματα, αν υπήρχαν νεκροί», τόνισε. «Συζητούσαν λες και ήταν σε επαρχιακό καφενείο, αλλά χωρίς τον πόνο και την έννοια των καθημερινών ανθρώπων.»

Σε ερώτηση για την προετοιμασία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, σημείωσε ότι επισκέπτεται σήμερα το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου για να ενημερωθεί για την ετοιμότητα των υπηρεσιών. Ολοκληρώνοντας εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε νέες ύβρεις προς τους πολίτες, όπως η στάση της που αποτέλεσε ύβρη προς τους νεκρούς. «Ελπίζω να μην προχωρήσουν σε χαρακτηρισμούς πολιτών» που θα αντιδράσουν ενόψει ΔΕΘ, τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, καθώς «συνηθίζουν να προχωρούν σε ύβρεις προς όσους έχουν άλλη άποψη.»