Η κυβέρνηση ενήργησε ακαριαία στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού

«Η Ελλάδα αντιμετώπισε με τον τρόπο και στο χρόνο που έπρεπε την κρίση του κορονοϊού. Αξίζει γι΄αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη.

Αποτιμώντας τα πρώτα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ενήργησε ακαριαία σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα αντανακλαστικά, γεγονός που επισήμανε θετικά το πρακτορείο Reuters.

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές και δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υπακούει στα μέτρα, τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ωστόσο όπως  επισήμανε έχουμε ακόμη μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας σε μια μάχη η οποία είναι διαρκής και συνεχής. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια παρά μόνο όταν πεισθούμε ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε.  Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων απέναντι στον αόρατο εχθρό ξεπερνώντας τους  πειρασμούς οποιασδήποτε αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Τέλος, αφού υπογράμμισε τη σημασία στήριξης ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε ότι η κυβέρνηση απέδειξε με πράξεις την ετοιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα ενίσχυσής του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Όλες οι χώρες αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν την ίδια κρίση και έχουν αυξημένες ανάγκες, τόνισε ο κ. Καλαφάτης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσλήψεις 176 ιατρών και 733 νοσηλευτών οι οποίοι ανέλαβαν ήδη υπηρεσία αλλά και στους 431 ιατρούς και 1714 νοσηλευτές των οποίων οι προσλήψεις έχουν εγκριθεί και πολύ σύντομα θα βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας».