Η Νέα Δημοκρατία είναι… μπετόν αρμέ!

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, απλώς, ενωμένη, είναι… μπετόν αρμέ»! Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνει την εμφάνιση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 81η ΔΕΘ, ο κ. Καλαφάτης απάντησε:

«Θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικός: Στοχευμένος, πολύ συγκεκριμένος, προσγειωμένος. Παρουσίασε ένα 100% διαφορετικό σχέδιο από αυτό το οποίο, τελικά, εκπονεί ο ΣΥΡΙΖΑ (αφού αυτό το σχέδιο που υποστήριξε πριν τις εκλογές το… ξέχασε). Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόγραμμά του κατακρεουργεί τον κοινωνικό ιστό και προκαλεί ορυμαγδό στις εργασιακές σχέσεις.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τις προτάσεις που αφορούν στο απλό δίπτυχο μείωση φορολογικών συντελεστών – δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας που να προέρχονται από την κοινωνική οικονομία της αγοράς, προτάσεις κοστολογημένες, αποκλείοντας ξεκάθαρα το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, δείχνει πως βρίσκεται από την άλλη πλευρά του λόφου, από την καιροσκοπική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά το θέμα της πόλης, που είναι η Επίσχεση Εργασίας την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα και να «την πληρώνουν» οι πολίτες, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, αλλά περιμένω ένα μήνα να μου απαντήσει ο κ. Σπίρτζης για το τι συμβαίνει με τον ΟΑΣΘ. Αφού ο υπουργός δεν ανταποκρίνεται, θα ανεβάσω τη βαθμίδα ελέγχου: Θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση (που τον υποχρεώνει να απαντήσει άμεσα και δια ζώσης). Όταν μαθαίνω, από δημοσιεύματα, ότι το υπουργείο ζητά όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, για να καταθέσει εκείνο τα χρήματα και δεν τα μεταφέρει στον ειδικό λογαριασμό του Οργανισμού καταλαβαίνω αφενός ότι δεν έχει εμπιστοσύνη, στο θεσμικό όργανο που είναι η διοίκηση και αφετέρου παραδέχεται πως αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση».

Ειδικά για την ταλαιπωρία του κόσμου, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τόνισε: «Είμαι εναντίον του κοινωνικού αυτοματισμού, όμως, είναι απαραίτητο να λάβουν υπόψη και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ την κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία».