Οι νέοι μπορούν να κάνουν το δικό τους – Ας δείξουμε τους δρόμους

Συζήτηση με νέες και νέους και θέμα «”Μπορείς να κάνεις το δικό σου” – Δρόμοι για τη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα» είχε χθες βράδυ, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στην εκδήλωση που οργάνωσε το πολιτικό του γραφείο.

Στην εκδήλωση, νέες και νέοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις επαγγελματικές τους ανησυχίες και τους τρόπους να ανοίξουν τους δικούς τους δρόμους. Απαντήσεις στις ερωτήσεις και απορίες τους έδωσαν οι:

  • Γιάννης Νάνος, σύμβουλος επιχειρήσεων,
  • Κώστας Μουτσιάνας, τραπεζικό στέλεχος,
  • Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη, επιχειρηματίας και
  • Παναγιώτης Χωματίδης, ειδικός στις start up επιχειρήσεις.

 

20181203_203303

«Σκέφτηκα τη σημερινή συνάντηση  σε μια συζήτηση με κάποιους από εσάς.  Μιλούσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Για την ανεργία, για τη μερική απασχόληση με τους μισθούς πείνας, για τη φυγή στο εξωτερικό. Μιλούσαμε για τον κίνδυνο οι νέες γενιές να ζήσουν χειρότερα από τις παλαιότερες», εξήγησε ο κ. Καλαφάτης.

Παραδέχτηκε ότι «τα πράγματα στον τόπο μας δεν είναι καθόλου εύκολα. Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι χθες». Πρόσθεσε, όμως, ότι «πάντοτε υπάρχουν δυνατότητες. Και για αυτές τις δυνατότητες είναι ανάγκη να μιλήσουμε, χωρίς μεγάλα και κούφια λόγια».

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: «Πολλές φορές στη ζωή συμβαίνει να χάνουμε ευκαιρίες γιατί δεν τις είδαμε. Και δρόμους γιατί κανένας δεν μας είπε πως μπορούμε να τους διαβούμε. Η εκδήλωση είχε σκοπό να δείξει δρόμους  για τη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα. Να κεντρίσει το ενδιαφέρον  και να παρακινήσει σε δημιουργικές αναζητήσεις. Να πει στην καθεμιά και στον καθένα χωριστά ότι “ναι, μπορείς κι εσύ να κάνεις το δικό σου”. Για μένα η συνάντηση θα έχει επιτυχία αν, σε λίγο καιρό, κάποιοι από τις νέες και τους νέους που την παρακολούθησαν, ξεκινήσουν μια δική τους δουλειά. Αν πειστούν ότι μπορούν να πετύχουν. Αυτό θα είναι μεγάλη χαρά και για μένα. Οι νέοι μπορούν να… κάνουν το δικό τους. Ας δείξουμε τους δρόμους».