«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο – εργάτη, να αναλαμβάνει τις ευθύνες  και όχι να τις μεταθέτει σε άλλους.»

Στη δυνατότητα που είχε να γνωρίσει σε βάθος τα προβλήματα κάθε συνοικίας της πόλης, περπατώντας και συνομιλώντας με κατοίκους πολλές φορές στο παρελθόν, ανεξάρτητα από προεκλογικές περιόδους, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

«Έχω προτείνει στον κ. Μπουτάρη να βγει λίγο από το κέντρο της πόλης, να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές, στην Τούμπα, στα Ξυλάδικα, στην Ξηροκρήνη, στην Αγία Μαρίνα, στην Αγία Τριάδα, στο Ντεπώ. Εκεί θα φανεί ποιος πάει για πρώτη φορά και ποιον θυμούνται οι πολίτες», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Πρόσθεσε, ότι στο συνδυασμό “Εντάξει” διαμορφώνεται «συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, με απλές και εφικτές λύσεις για τα προβλήματα κάθε γειτονιάς», που περιλαμβάνουν «αξιοποίηση δημοτικών οικοπέδων για πάρκινγκ, σχολεία και παιδικούς σταθμούς», καθώς και «ήπιες παρεμβάσεις στο εσωτερικό κυκλοφοριακό δίκτυο κάθε συνοικίας». Και υπογράμμισε, πως «αυτά είναι ευθύνη του δημάρχου» και κανενός άλλου.

«Χρειαζόμαστε δήμαρχο εργάτη, να δουλεύει σκληρά για τη Θεσσαλονίκη, να αναλαμβάνει ευθύνες δίνοντας λύσεις και όχι να ψάχνει πως θα μεταθέσει τις ευθύνες του αλλού», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ειδικά για το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης εμφανίστηκε θετικός υπό όρους «στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή που θα εκτινάξει την αναπτυξιακή του δυναμική», τονίζοντας, ότι η αξιολόγηση μια τέτοιας εξέλιξης «εξαρτάται από τα ανταποδοτικά οφέλη για την πόλη», σε κάθε σενάριο αξιοποίησης.