«Είμαστε όλοι εδώ! Ενώνουμε δυνάμεις, δίνουμε λύσεις.»

Με την κοινωνία στο πλευρό του, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, παρουσίασε τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους, που θέτει στην κρίση των πολιτών, ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου, με το συνδυασμό «Εντάξει».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Δόκαλης, βρέθηκαν δίπλα στο Σταύρο Καλαφάτη, και παρουσίασαν τη δική τους άποψη για τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης, οκτώ πρόσωπα, προερχόμενα από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής, επιστημονικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης: Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Νίκος Βαλεργάκης, η πρόεδρος του Κ.Θ.Β.Ε. κ. Μένη Λυσσαρίδου, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Θ. κ. Κωστής Χαντζαρίδης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιάννης Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, η πρώην Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κάτια Ζελομοσίδου, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» κ. Χάρης Βαπορίδης και από το χώρο των νέων επιστημόνων, η γιατρός κ. Μαρία Γραμματίκη.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σταύρος Καλαφάτης, πήρε το λόγο, απαντώντας στο ερώτημα, τι δήμαρχο θέλουμε: «Έναν δήμαρχο που να ενώνει και όχι να διχάζει τους Θεσσαλονικείς, έναν δήμαρχο που απαιτεί την αξιολόγηση των συμπολιτών του βάσει της αποτελεσματικότητάς τους, έναν δήμαρχο που τα καταφέρνει στα απαραίτητα και καθημερινά πριν μιλήσει για τα μεγάλα και φιλόδοξα, έναν δήμαρχο που εργάζεται για την κοινωνία και όχι …για την επικοινωνία.»

Παρουσιάζοντας στο κοινό τις αρχές της υποψηφιότητάς του, μίλησε ιδιαίτερα για την ανάγκη θωράκισης της αξιοπρέπειας της Θεσσαλονίκης, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αξιοκρατία και την αρμονική συνύπαρξη απόψεων και προτάσεων, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την προτεραιότητα των ζητημάτων της καθημερινότητας, με τους στόχους να συνοψίζονται στο τρίπτυχο «Πολιτισμός – Ανάπτυξη – Λειτουργία»!

Καταλήγοντας, κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, να τον εμπιστευθούν για μια πόλη με αρχές και κανόνες, μια πόλη του πολιτισμού, που δεν σταματά να εξελίσσεται, μια πόλη, που αναπνέει και λειτουργεί.