Κακή συμφωνία από μια «κολοβή» κυβέρνηση

«Είναι μια κακή συμφωνία από μια «κολοβή» κυβέρνηση – αφού ο ένας κυβερνητικός εταίρος προεξοφλεί πως θα την καταψηφίσει – που απελευθερώνει το “τζίνι”  του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, αντί να το περιορίζει!»

Αυτό υπογράμμισε, o Bουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια ραδιοτηλεοπτικών συνεντεύξεων που παραχώρησε σήμερα, στον απόηχο της τελετής των Πρεσπών.

«Μέχρι τώρα, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να προσυπογράψει την απαίτηση των Σκοπιανών, να ονομάζονται “Μακεδόνες” και η γλώσσα τους να λέγεται “μακεδονική”», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης. «Πιέσεις υπήρξαν και το 2008, αλλά τότε, εμείς, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, είχαμε πει όχι.  Τότε στο Βουκουρέστι, ανατράπηκε η ροή της ιστορίας, με τις διαδοχικές αναγνωρίσεις των Σκοπίων διεθνώς. Η εθνική γραμμή, “μη λύση – μη ένταξη” έγινε διεθνής θέση. Και σήμερα αυτό ανατρέπεται, με το “ναι” που είπε μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπογράφοντας μια συμφωνία που αποτελεί ΛΑΘΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, μια συμφωνία που “μπάζει” από παντού.»