Καλαφάτης: Αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ το μαθητικό κίνημα

Κατά των καταλήψεων, χωρίς αστερίσκους, υπέρ του δικαιώματος όλων να διαδηλώνουν για ό,τι θέλουν, αλλά και κατά της υπόγειας καθοδήγησης του μαθητικού κινήματος, τάχθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που έδωσε, σήμερα το απόγευμα, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πρώτου Θέματος και την εκπομπή «Ήταν Δίκαιο Έγινε Πράξη» με τους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Γ. Πιέρρο.

«Είμαι σίγουρος ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έγιναν αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης. Είμαι κατά των καταλήψεων, είμαι υπέρ του δικαιώματος να διαδηλώνουν οι πολίτες για όποιο θέμα θέλουν όποτε θέλουν, αλλά είμαι και κατά της υπόγειας καθοδήγησης του μαθητικού κινήματος. Πόσο μάλλον όταν η υποκίνηση προέρχεται από τους πατριδοκάπηλους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η Νέα Δημοκρατία τάσσονται «διαχρονικά κατά των καταλήψεων, χωρίς αστερίσκους και χωρίς προϋποθέσεις», ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας. «Προσωπικά συμμετείχα στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Μακεδονία, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας», θύμισε. «Η κατάληψη απορρίπτεται. Δε θέλουμε κλειστά σχολεία σε καμία περίπτωση. Τα κλειστά σχολεία οδηγούν σε κλειστά μυαλά».

Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που στο παρελθόν ήταν υπέρ των καταλήψεων, κάνει το δικό του παιχνίδι με το θέμα αυτό. Παίζεται ένα παιχνίδι διχασμού στις πλάτες των μαθητών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μανούλα στο να διχάζει την κοινωνία και τα κοινωνικά κινήματα. Μια ολόκληρη χώρα έχει διχάσει. Με το διχαστικό λόγο –εξάλλου- ανήλθε στην εξουσία».

Όσον αφορά τις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τόνισε πως «εκείνοι που παριστάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους, είναι κατά βάση κοινωνικά ανάλγητοι: Είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν  το ΕΚΑΣ, τα πολυτεχνικά επιδόματα, τις συντάξεις χηρείας, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και τώρα επιχαίρουν όταν δίνουν ένα επίδομα. Ουσιαστικά δίνουν πίσω ψίχουλα ενώ πήραν πολλαπλάσια εδώ και χρόνια».