Καλαφάτης: Εθνικό και πολιτικό το ολίσθημα του κ. Μουζάλα

Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, έκανε την εξής δήλωση:
«Σε εθνικό ατόπημα υπέπεσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το να αποκαλεί τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα. Πρόκειται για εθνικό και πολιτικό ολίσθημα. Και τα πολιτικά ολισθήματα πληρώνονται ακριβά.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνας υπουργός εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κι ότι εννοεί τα λεγόμενά του, αλλά ούτε μπορεί να δεχτεί μια ετεροχρονισμένη συγνώμη και να αφεθούν τέτοιες συμπεριφορές να περάσουν χωρίς πολιτικές συνέπειες. Ειδικά όταν κάτι τέτοιο το μόνο που κάνει είναι να προσθέτει βέλη στη φαρέτρα των γειτόνων για να χαλκεύσουν την ιστορία και να «περάσουν» τις θέσεις τους.
Όποιος αδιαφορεί ακόμη και για τις αποφάσεις του ΟΗΕ και αποκαλεί τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία κι όχι με αυτήν που έχουν καθιερώσει οι διεθνείς οργανισμοί καταδικάζεται με τις δικές του ενέργειες στις συνειδήσεις μας. Ως Θεσσαλονικείς και Μακεδόνες, δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθεια χάλκευσης της ιστορίας. Και είναι ακόμη πιο επικίνδυνο να επιχειρείται να χαρακτηρισθούν ακραίοι όσοι δε δέχονται το σφετερισμό της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς».