Καλαφάτης: Οι Θεσσαλονικείς θέλουν λύσεις για το μετρό

Ο βουλευτής κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, όταν πληροφορήθηκε ότι το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι ένα από τα δεκάδες θέματα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας, δήλωσε:

«Το θέμα του μετρό είναι πάρα πολύ σοβαρό για να αποτελεί αντικείμενο μικροκομματικής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν να δουν ‘’ποιος ενδιαφέρεται περισσότερο’’. Θέλουν συγκεκριμένες λύσεις. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι. Κόμματα και τοπικές αρχές πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Εδώ και ένα εξάμηνο έχουμε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο στην κεντρική εξουσία για συζήτηση του θέματος στην ειδική επιτροπή της Βουλής, όσο και στο δήμο, όπου ο δήμαρχος εμφανιζόταν ανόρεχτος. Εμμένουμε σ’ αυτές. Θα επιμείνουμε στο να συζητηθεί το θέμα στην ειδική επιτροπή της Βουλής, παρουσία του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος ορκίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Χαιρετίζουμε όποιον ακολουθεί τις πρωτοβουλίες μας, έστω και εν μέρει, έστω και καθυστερημένα».