Καλαφάτης: Να μην αναλωνόμαστε σε συμβολισμούς

Να μη συνεχίσουμε να αναλωνόμαστε σε συμβολισμούς, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, πρότεινε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι και στην εκπομπή «Τώρα», ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.
«Όλη αυτή η συζήτηση», τόνισε, «για το ποιοι θα έρθουν, αν θα έρθουν, πού θα μείνουν, αδικεί την προσπάθεια της χώρας. Όταν, δηλαδή, αναλωνόμαστε, ‘μιντιακά’ και επικοινωνιακά,  μην τυχόν και κάποια κάμερα δείξει, το βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων ότι έρχονται κάποιοι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων, με οποιαδήποτε ονομασία, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, κι εμείς, ως χώρα, αλλά και η κυβέρνηση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναλωνόμαστε σε μια τέτοια πρακτική».
Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι δεν έχουν γίνει πολλά ουσιαστικά βήματα ως τώρα, επισήμανε την έλλειψη χρόνου και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα κριθεί από το τις λύσεις που θα δώσει στα ζητήματα της χώρας. «Εμείς», τόνισε, «επιλέξαμε να παίξουμε μπάλα για την πατρίδα κι όχι για την κομματική παρτίδα –και καλά κάναμε. Ενδεχομένως να το πληρώσαμε κι αυτό».
Και κατέληξε, μιλώντας για τη διαπραγμάτευση: «Να μην αναλωθούμε στους συμβολισμούς, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε αναλωθεί σε αυτούς».