Καλαφάτης: Σε ένα κράτος δικαίου, δεν μπορεί ο κ. Παππάς να λέει «θα φέρω την Εισαγγελέα να της πω δυο φωνήεντα»

«Τα στοιχεία τα οποία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μας οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και εγείρουν συγκεκριμένα ερωτήματα. Δείχνουν μια δυσώδη κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και εγείρουν ζήτημα διαγραφής του κ. Παππά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία καλείται ν΄ απαντήσει ο κ Παππάς. Πρώτον: Μέσα από τις συνομιλίες του και τις σχετικές ανακοινώσεις του κ. Μιωνή, ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ουσιαστικά ότι υπάρχει μαγαζί και παραμάγαζα και ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Δεύτερον, επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ δύο κορυφαίων λειτουργών, του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Παππά οι οποίοι συζητούν για δικαστικές εκκρεμότητες ενός επιχειρηματία και μάλιστα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τρίτον, υπάρχει η προτροπή του κ. Παππά προς τον κ. Μιωνή να πείσει τον κ. Παπασταύρου να βγει και να μιλήσει εναντίον της κας Γκραμπόφσκι.  Κι αυτά για να μην αναφερθώ  στο αγοραίο ύφος που δείχνει πως αντιλαμβάνεται η «ιδεολόγος αριστερά» τη διακυβέρνηση της χώρας, όταν μιλάει για μαγαζί και για κυκλώματα. Εδώ υπάρχουν παρακρατικές και παραδικαστικές μεθοδεύσεις οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Τέτοιες μεθοδεύσεις, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουμε μονάχα σε κράτος δικαίου και σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν αρμόζουν».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει ν΄απαντήσει ο κ. Παππάς» και ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Εφόσον γνώριζε από το 2016 ότι υπάρχουν μαγαζιά και παραμάγαζα και ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, τι έκανε ο κ. Παππάς, δεξί χέρι τότε το κ. Τσίπρα; Διερεύνησε; Ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα; Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει όσα περιήλθαν σε γνώση του κ. Παππά; Έκανε κάτι; Σειρά ερωτημάτων, αδυσώπητα και αναπάντητα».

«Υπάρχει σειρά αντιφάσεων σ΄αυτά τα οποία φέρεται να κατέθεσε ο κ. Παππάς στην Προανακριτική προ ολίγων ημερών σε σχέση μ΄αυτά τα οποία ακούγονται ότι λέει στην ηχογραφημένη συζήτηση» επισήμανε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «ακούμε τον κ. Παππά σε αγοραίο ύφος να λέει ότι θα καλέσει τον Υπουργό να φέρει την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς για να της μιλήσει εκείνος. Αυτό είναι κορυφαίο ζήτημα, υπογράμμισε, για το πώς αντιλαμβάνονταν ο ΣΥΡΙΖΑ τη διάκριση των εξουσιών. Με ποιο σκεπτικό, από πού ορμώμενος, με ποιά αρμοδιότητα και ποια δύναμη ένιωθε ότι διαθέτει το νούμερο δύο της Κυβέρνησης το 2016 να τολμά σε ένα κράτος δικαίου, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία να πει ότι θα φέρω έναν Εισαγγελικό λειτουργό για να του πω δυο φωνήεντα».​