Στ. Καλαφάτης: Καμιά απαγόρευση συναθροίσεων

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος και κάνει αντιπολίτευση με τσιτάτα. Δεν έχει επιχειρήματα και παραπλανά τον κόσμο μιλώντας για δήθεν απαγόρευση άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος των συναθροίσεωνΔεν υπάρχει καμία απαγόρευση του συνέρχεσθαι και της διαμαρτυρίας», τόνισε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για δημόσιες συναθροίσεις, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή στην εκπομπή «…Από τις Έξι» με τον Γιάννη Πιτταρά και την Ηρώ Ράντου. Και πρόσθεσε «Οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολλών». Το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και με νομολογιακές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων και πρόσθεσε: «Αυτό που επιχειρεί -και θα κάνει- η Κυβέρνηση είναι να διευκολύνει την άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων που έχουν οι πολίτες σε μια ευνομούμενη Πολιτεία και ένα Κράτος Δικαίου. Να νιώθει ο καθένας ασφαλής, αλλά και να διαμαρτύρεται εφόσον πιστεύει ότι θίγεται κάποιο δικαίωμά του». Για το ενδεχόμενο καταχρηστικής εφαρμογής προβλέψεων του νομοσχεδίου ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Υπάρχει ένας οργανωτής από τη μια πλευρά και ένας διαμεσολαβητής από την πλευρά της αστυνομίας για να καθορίζουν τις λεπτομέρειες και να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός.

 

Αναφερόμενος στην έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για επικοινωνία την ίδια στιγμή που γίνονται έργα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, κινδυνολογεί και καταστροφολογεί. Έχει ένδεια επιχειρημάτων, βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο και ενσυνείδητα παραπλανά τον ελληνικό λαό διότι νιώθει ότι το έργο που γίνεται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα έρχεται σε αντίθεση με το δικό του αφήγημα.

 

Όσον αφορά στο νέο πολεοδομικό σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το Μάτι ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι τα χωροταξικά ζητήματα αφορούν σε πολιτικές βελτιώσεις από διαφορετικές κυβερνήσεις. Το σημειώνω, διότι δικοί μου νόμοι πήραν πάνω από δέκα παρατάσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς διότι είχαν κριθεί συνταγματικοί και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αλλά και γιατί είχαν θετικό αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει μια θλιβερή σύνδεση της καταστροφής που έγινε στο Μάτι με τα χωροταξικά. Το Μάτι στοιχειώνει την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε πως δεν γνώριζε ενώ είχε πληροφόρηση εκείνη τη στιγμή. Κανείς δεν θα ξεχάσει τη φιέστα που στήθηκε πάνω στις στάχτες και τις σορούς ανθρώπων.