Κανείς δεν δικαιούται να πανηγυρίζει, μόνο οι Θεσσαλονικείς

«Κανείς δεν δικαιούται να πανηγυρίζει με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, παρά μόνο οι Θεσσαλονικείς!»

 

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης αμέσως μετά τη σύντομη τηλεοπτική συζήτηση που είχε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά», σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης.  «Οι πολίτες κρίνουν ποιος μπορεί να ασχοληθεί αποτελεσματικά με τα προβλήματά τους. Όποιος και αν εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα έχει τη στήριξη πολιτών που δεν τον προτίμησαν στον πρώτο γύρο. Ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις. Ουδείς δικαιούται να τους αποδίδει κομματική ένταξη επειδή κάνουν την επιλογή τους για το δήμο Θεσσαλονίκης».

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης ο Σταύρος Καλαφάτης έδωσε έμφαση στα θέματα της πόλης, στην αποτελεσματική διοίκηση, στο ερώτημα «ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά» του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

Στην προσπάθεια του κ. Μπουτάρη να προβάλλει ένα ανεξάρτητο και αυτοδιοικητικό προφίλ για το συνδυασμό του, ο Σταύρος Καλαφάτης αμφισβήτησε έντονα τους ισχυρισμούς του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

Σε ερώτηση για τον ίδιο, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι, παρά τη δική του πολιτική και ιδεολογική προέλευση, κανένα κόμμα δεν δικαιούται να πανηγυρίσει αν κερδίσει ο συνδυασμός “Εντάξει”, διότι ο συνδυασμός αποτελείται από νέους ανθρώπους χωρίς κομματικό παρελθόν.

 

Αντίθετα, θύμισε, «ο κ. Μπουτάρης έχει πει ότι δικαιούται ο κ. Βενιζέλος να πανηγυρίσει»,  αν κερδίσει η Πρωτοβουλία.

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Eντάξει” τόνισε μάλιστα ότι σέβεται το δήμαρχο και κατανοεί την προσπάθειά του, αλλά δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο η συζήτηση για την πόλη και τα προβλήματα των πολιτών.

 

Αυτή τη συζήτηση ζητά ο Σταύρος Καλαφάτης από τον Γιάννη Μπουτάρη, εδώ και εβδομάδες, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίνεται προτιμώντας να μιλά για άλλα πράγματα.