Κίνδυνος να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους η Θεσσαλονίκη και οι Σποράδες το καλοκαίρι, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Όπως αναφέρεται, είναι πλέον ασφυκτικό το χρονικό πλαίσιο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες για την επερχόμενη θερινή περίοδο, δεδομένου ότι δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον οιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρία θα μπορούσε να αναλάβει και να εξυπηρετήσει τη γραμμή.

 

Ο κίνδυνος ελλοχεύει να αποκλειστούν εκατέρωθεν Θεσσαλονίκη και νησιά των Σποράδων και έτσι περίπου 70.000 επιβάτες που εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο από τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, να αναζητήσουν εναλλακτική επιλογή λιμανιού να ταξιδέψουν. Αυτό θα αποτελέσει πλήγμα τουριστικά και οικονομικά και για τη Θεσσαλονίκη.

 

Εφόσον παραμένει χωρίς επιχειρηματικό ενδιαφέρον η επένδυση από ιδιώτη το συγκεκριμένο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, πρέπει χωρίς χρονοτριβή και κωλυσιεργία να κινητοποιηθούν οι καθ’ύλην αρμόδιοι για να εξευρεθεί τρόπος να μη μείνει αποκομένη η πόλη ακτοπλοϊκά και προφανώς να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στα νησιά μας.

 

Ο κ. Καλαφάτης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη αν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει κανονικά και κατά τη θερινή περίοδο του 2019 η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων και ποιες ενέργειες συγκεκριμένα έχουν ήδη γίνει και θα γίνουν σχετικά, δεδομένης της απουσίας επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.