Κύριοι της συγκυβέρνησης, δεν σας αντέχει άλλο ο τόπος

«Ο εκλογικός νόμος, και οι συνταγματικές προβλέψεις για τη λειτουργία του πολιτεύματος, συνθέτουν ένα εκμαγείο του πολιτικού συστήματος, η οικοδόμηση του οποίου βασίζεται σε μια –τρόπον τινά- εκλογική αρχιτεκτονική. Κάθε αρχιτεκτονικό σχέδιο για να είναι επιτυχημένο πρέπει να υπηρετεί την ευστάθεια και την βιωσιμότητα του κτιρίου που θα παραχθεί από την εφαρμογή του. Δυστυχώς το σχέδιο της κυβέρνησης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα οικοδόμημα σαθρό και ευάλωτο στην παραμικρή σεισμική δόνηση.»
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο εκλογικού νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τόσο επιρρεπής στον ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών και στη χειραγώγησή τους προς εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, που δεν δίστασε να ευτελίσει ακόμα και αυτήν την ύψιστη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, τοποθετώντας την στη σκιά εκλογικών πειραματισμών και μικροπολιτικής μαγειρικής», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.
«Αντί να συζητάμε πως θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, πως θα περιφρουρήσουμε τη διαφάνεια, πως θα εγγυηθούμε την καλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας και πως θα θεραπεύσουμε αστοχίες, που τροφοδοτούν –δικαίως ή αδίκως- την καχυποψία των πολιτών έναντι της πολιτικής, ασχολούμαστε με τις βραχυπρόθεσμες μικροκομματικές ανάγκες των κυβερνόντων. Με γνώμονα την ανάγκη πολιτικής επιβίωσης ενός κόμματος και ενός πρωθυπουργού, που βλέποντας ότι χάνουν το λαϊκό έρεισμα και προφανώς τις επόμενες εκλογές, επιχειρούν να προκαλέσουν εκλογική αναμπουμπούλα και συνθήκες ακυβερνησίας!»
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Έχετε επαναφέρει τη Δημόσια Διοίκηση σε συνθήκες διαβρωτικού κομματισμού και διάλυσης που είχαμε αρχίσει να θεραπεύουμε. Εξωθείτε σε αφανισμό κάθε υγιές κύτταρο της πραγματικής οικονομίας, με την πιο εξοντωτική υπερφορολόγηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος. Έχετε αποδυναμώσει τραγικά τη θέση και την αξιοπιστία της χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον. Έχετε διαμορφώσει δηλαδή τις συνθήκες για να μην μπορεί η Ελλάδα να αντέξει ούτε μια μικρή περίοδο ακυβερνησίας. Και σ`αυτήν ακριβώς τη δοκιμασία, επιχειρείτε συνειδητά, να την υποβάλλετε!»

Και κατέληξε:

«Θέλω να πιστεύω, πως η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση σ` αυτόν τον παραλογισμό και θα λειτουργήσει πραγματικά πατριωτικά, αποτρέποντας νέες περιπέτειες. Σε αρκετές περιπέτειες έχει βάλει ήδη την Ελλάδα και τους Έλληνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν αντέχει άλλες ο τόπος. Κύριοι της συγκυβέρνησης, δεν σας αντέχει άλλο ο τόπος.»