Με πρόταση «Εντάξει» διαχωρίστηκε η κατανομή των χώρων προβολής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, από την κατανομή για τις ευρωεκλογές

Η πρόταση των εκπροσώπων του συνδυασμού «Εντάξει», έδωσε διέξοδο και οδήγησε σε αποτέλεσμα τη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα την κατανομή των χώρων (panels) προβολής των συνδυασμών και των παρατάξεων που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Μαΐου.

Η πρόταση της διοίκησης για ισομερή κατανομή μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στις εκλογές, συνάντησε αντιδράσεις και η σύσκεψη κινδύνευε να αποβεί άκαρπη και να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόφαση.

Διέξοδο έδωσε η πρόταση του συνδυασμού «Εντάξει» που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, για διαχωρισμό του τρόπου κατανομής στους συνδυασμούς που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και του τρόπου κατανομής στις παρατάξεις που μετέχουν στις ευρωεκλογές.

Έτσι ώστε, στους συνδυασμούς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνει η ισομερής κατανομή, που ήταν και ομόφωνα αποδεκτή, ενώ για τις παρατάξεις των ευρωεκλογών να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε συνεπείς στη φιλοσοφία μας για σύνθεση απόψεων. Σ` αυτές τις εκλογές, ξεκινάμε όλοι οι συνδυασμοί από την ίδια αφετηρία, ζητώντας την κρίση των πολιτών. Στους χώρους προβολής που δικαιούμαστε άλλωστε, προτεραιότητά μας θα είναι να αναδειχθεί η σημασία της συμμετοχής όλων των πολιτών στη δημοκρατική διαδικασία του Μαΐου. Διότι το αποτέλεσμά της, θα το ζούμε καθημερινά στην πόλη μας και στην γειτονιά μας.»