«Μοναδικός γνώμονας το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη.»

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει», της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ορκωμοσία για μας, για το συνδυασμό “Εντάξει”, δεν είναι μια τυπική υπόθεση. Παίρνουμε όρκο έναντι της πόλης και των συμπολιτών μας να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Να έχουμε ως μοναδικό γνώμονα της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη και τους συμπολίτες μας. Να είμαστε δυναμικά παρόντες με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων. Αλλά και με σκληρή κριτική, όπου χρειάζεται, όπου το επιβάλει το συμφέρον της πόλης μας.

Από τη δημοτική διοίκηση εξαρτάται πότε θα μας βρίσκει δίπλα της και πότε μπροστά της. Εύχομαι καλή δύναμη για μια γόνιμη θητεία».

Κληθείς να σχολιάσει την τεταμένη ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά διαστήματα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

«Εμείς, έχουμε ξεκάθαρη θέση. Σεβόμαστε τα προβλεπόμενα από νόμους και κανόνες και απαιτούμε από όλους να δείξουν το ίδιο σεβασμό. Είμαστε σταθερά απέναντι στα άκρα και στις ακρότητες.»