Να σταματήσουν τα πανεπιστήμια να είναι άσυλο ανομίας

Επισκέψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποίησε, σήμερα, ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πρυτάνεις, Στέλιο Κατρανίδη και Περικλή Μήτκα, δήλωσε:

«Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας. Η παραβατικότητα στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αυξάνεται καθημερινά κι έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα, που φοβίζει φοιτητές και καθηγητές. Το θεσμικό πλαίσιο που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι εντελώς ακατάλληλο και παραπέμπει σε εποχές, που ανήκουν στο παρελθόν. Σε κανένα σύγχρονο κράτος του δυτικού –και όχι μόνον- κόσμου δεν υπάρχουν αντίστοιχες διατάξεις.

Θέλουμε σύγχρονα πανεπιστήμια, πραγματικές κοιτίδες γνώσης, ιδεών και πολιτισμού. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη τα Πανεπιστήμια να σταματήσουν να είναι άσυλα ανομίας. Είναι ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσουμε σε ένα νέο, μοντέρνο θεσμικό πλαίσιο».

 

20181016_pamak_katranidis_01