Να τιμήσουμε τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που ρισκάρουν τη ζωή τους για τον πολίτη

Πρόταση, να τιμούνται, κάθε χρόνο, χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή του πυρός, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το πλέον σημαντικό είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, έργο που έχει αναλάβει και φέρει, με τον καλύτερο τρόπο, σε πέρας, η Ελληνική Αστυνομία. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ, που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή του πυρός, που δίνουν τον αγώνα καθημερινά, να προστατέψουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης», τόνισε. Και πρότεινε:

«Μέσα σε τόσες τιμές που αποδίδει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μία φορά το χρόνο, σε συνεννόηση με την ΕΛΑΣ, να τιμάται ένας, ή μία ομάδα, αστυνομικών που διακρίθηκαν την χρονιά αυτή. Αναφέρομαι σε χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, παιδιά των ελληνικών οικογενειών, που κάθε μέρα, με κίνδυνο της ζωής τους, παίρνοντας πολύ χαμηλούς μισθούς, προστατεύουν όλους τους Θεσσαλονικείς».

Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης, «είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αυτό το ουσιαστικό και τιμητικό χτύπημα στην πλάτη, σε αυτά τα παιδιά που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, για να προστατέψουν την ζωή και την περιουσία μας».