Νομοσχέδιο – συρραφή από το ΥΠ.ΕΘ.Α. με κίνδυνο αποσάθρωσης των Ε.Δ.

«Αν ψάχναμε ένα νομοσχέδιο επιτομή καλής νομοθέτησης, αυτό δεν θα ήταν σίγουρα το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που αποτελεί μια πρόχειρη συρραφή πολλών μικρών νομοσχεδίων και τροπολογιών!»

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τίτλο «ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΑ».

Αναφερόμενος σε βασικά ζητήματα διαφωνίας επί του νομοσχεδίου μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

Για το απροσδιόριστο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται: «Η κατάρτιση νόμων δεν είναι μόνο θεωρία, τα νομοθετήματα δεν είναι απλά κείμενα. Ο νομοθέτης οφείλει να γνωρίζει και να παραθέτει το κόστος των ρυθμίσεων που εισάγει, αλλιώς το νομοθέτημα είναι ανεπαρκές και προβληματικό στην εφαρμογή του. Δυστυχώς, η προχειρότητα αυτή διαπνέει και το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα με πολλές ρυθμίσεις του να μην είναι κοστολογημένες.»

Για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ ως ΜΟΜΚΑ: «Υπάρχουν θετικές γνώμες για τη ΜΟΜΑ από το έργο που παρήγαγε στο παρελθόν. Ωστόσο, στις σημερινές συνθήκες, πρέπει να ληφθούν υπόψη κι άλλοι παράγοντες. Όπως η επιβάρυνση του στρατεύματος, ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν ως προς το εύρος των δραστηριοτήτων της σε σχέση με τα προβλεπόμενα από ευρωπαϊκές οδηγίες και κανόνες της αγοράς. Ως πού για παράδειγμα θα εκτείνεται η δυνατότητά της να αναλαμβάνει, να μελετά και να εκτελεί έργα.»

Για την αξιοποίηση της περιουσίας του ΥΠΕΘΑ: «Η αξιοποίηση της περιουσίας του ΥΠΕΘΑ πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να προασπίζει τα συμφέροντα του στρατού. Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την αντιπρότασή μας για τη δημιουργία ενός φορέα με χαρακτήρα ΝΠΔΔ, που θα τελεί υπό τον έλεγχο του ΓΕΕΘΑ, με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΆ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΆΆ)».

Για την εισαγωγή του συνδικαλισμού στο στράτευμα: «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποκατάστασης της ιεραρχίας. Θα έχουμε το φαινόμενο οποιοσδήποτε αξιωματικός, να προστρέχει στον κομματικό-συνδικαλιστικό του “προϊστάμενο”, παρακάμπτοντας ή αγνοώντας τις εντολές των ανωτέρων του! Και αυτό θα οδηγήσει στην αποσάθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.»

Παίρνοντας, δε, αφορμή από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών υπογράμμισε ότι στα εθνικά θέματα «η ΝΔ κι εγώ προσωπικά φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Γι αυτά τα ζητήματα μιλάμε Ελληνικά, ενωτικά και συνθετικά».

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Στ. Καλαφάτη με κλικ εδώ.